ניוקי גבינות פריזאי של אודי גלילי

ניוקי גבינות עם קרם סלק ורוקפור, גילופי פרמזן ועיטור בלסמי מצומצם. מנה מיוחדת ומרשימה של אודי גלילי מהבלוג אודי מבשל לחברים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לניוקי:
כוס וחצי חלב
150 גר חמאה
2 כוסות קמח
כפית וחצי מלח
כוס וחצי גבינת גרוייר/אמנטל מגורדת
חצי כוס מוצרלה קשה קצוצה
כפית וחצי חרדל
6 ביצים
לקרם סלק ורוקפור:
סלק
חצי כוס חלב
250 מל שמנת מתוקה
מלח, פלפל
40 גר רוקפור
אופן הכנה
לניוקי:
1 בסיר בינוני על אש בינונית, מביאים לרתיחה חלב, חמאה ומלח
2 מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לבשל דקה נוספת ומורידים מהאש
3 מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים כדקה כדי לקרר מעט את הבצק
4 מוסיפים 5 ביצים אחת אחרי השנייה. יש לשים לב כי בהתחלה הבצק ישבר אבל בהמשך יתגבש שוב
5 מוסיפים את הגבינות והחרדל ומערבבים
6 אם הבצק מרגיש קשה מדי אז מוסיפים עוד חצי ביצה ואם צריך גם את החצי השני
7 מרקם הבצק צריך להיות כזה שיכנס לשק הזילוף ויצא בלחיצה עדינה
8 מעבירים את הבצק לשק זילוף ומחכים רבע שעה
9 מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח גדושה ומביאים לרתיחה עדינה
10 מזלפים מהבצק הרבוך וגוזרים או חותכים עם סכין חדה כל 3 סמ
11 מחכים שהניוקי יצוף וממשיכים לבשל עוד דקה נוספת
12 מעבירים לנייר סופג ולאחר מכן למגש משומן
13 ניתן לשמור במקרר עד השימוש ועד יום נוסף. אפשר גם להקפיא ולהפשיר במקרר יום לפני
14 להשלמת המנה – מקפיצים את הניוקי במחבת טפלון עם חמאה ומעט שמן זית עד לצריבה מכל הכיוונים. הניוקי יתפח מעט ויזהיב. מעבירים לרוטב שהוכן מראש
לקרם סלק:
1 מחממים תנור ל200 מעלות
2 עוטפים סלק בנייר אלומיניום ואופים שעה וחצי. מצננים (או משתמשים בסלקים בואקום שניתן לרכוש בכל מרכול)
3 במעבד מזון טוחנים את הסלק יחד עם החלב
4 מעבירים לקלחת ומוסיפים את הרוקפור והשמנת מתוקה
5 מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד הסמכה
הגשה
1 שמים בצלחת 2 כפות גדולות של קרם סלק, מעל מניחים את הניוקי שהוקפצו, מטפטפים טיפות בלסמי, מגרדים פרמז’ן ומקשטים בעלי נענע, ניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים ופריכים שנאפו כ10 דקות בחום של 180 מעלות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות