סלט סלקים של עדן הראל
עדן ועודד מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי ביתית,טעימה וקלה להכנה להכנה שיהפכו את שולחן שישי לחגיגה אמיתית. הפעם הם מאחרים את שרה פון שוורצה ומכינים סלט סלקים, הדרים ופיצוחים
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 סלקים
2 תפוזים
מעט צ'ילי יבש
כף סוכר
תערובת פיצוחים (שקדים, אגוזי מלך, בוטנים)
גבינה מלוחה (כמו בולגרית, צפתית)
גבינה קשה שאוהבים (כמו קשקבל)
אופן הכנה
1 נחמם תנור מראש ל 220 מעלות
2 סלקים שלמים נכנסים לאפיה וריכוך בתנור 30 דקות בערך. נוציא לצינון.
3 נחתוך את הסלקים לסירות ונסדר בתבנית אפיה קטנה עם מעט שמן זית ומלח גס. נוציא לצינון, את הסלקים לאחר 10-15 דק צריבה.
4 נסחט מיץ מתפוזים ישירות למחבת עם מעט צילי אדום וכף סוכר. נצמצם לסירופ.
5 בצלחת בסיגנון ״צלחת גבינות״ נסדר את הסלקים ואת הגבינה, נזליף מעל את רוטב התפוזים ובנוסף שמן זית, לימון ופלפל שחור.
6 מגישים עם תערובת פיצוחים מלמעלה