חלת סלק של אור שפיץ

כל שישי אתם מכינים את אותה החלה? הנה מתכון לחלת סלק גם יפה, גם טעימה וגם ורודה, מיוחדת וחגיגית לכבוד השבת. מתוך הבייקרי של אור שפיץ – פרק 5

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 קילו קמח חלה
4 כפות שמרים
6 כפות סוכר
1 שקית וניל
6 סלקים
6 כוסות מים
1 ביצים
1 ביצה להברשה
חלק סלק של אור שפיץ.
צלמת: נופר בוגנים, סטיילינג: קטי כהן
אופן הכנה
1 מרתיחים סלקים חתוכים עם כוסות מים עד שהמים אדומים לגמרי ומקררים במקרר לשעה.
2 מערבבים את כל היבשים יחד.
3 מוסיפים את הביצה ומי הסלק ולשים.
4 כשכל החומרים מעורבבים היטב, מוסיפים שמן ומלח.
5 לאחר 35 דק’ התפחה ניתן להתחיל ליצור צורות.
6 מברישים עם ביצה ומפזרים שומשום, זעתר, שקדים או מה שתרצו.
7 משאירים להתפחה עוד 30 דק’.
8 אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש על 175 מעלות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות