סלט סלק מבושל מהיר וטעים

מתכון לסלט סלק עם תפוחים, בתיבול קליל ואל תוותרו על הפטרוזיליה היא נותנת רעננות. סלט כזה שמחכים לחגים כדי לאכול – אז לא צריך, תכינו בבית מתי שתרצו

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 סלקים בגודל בינוני
2 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט
צרור פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
מיץ סחוט מלימון אחד
כפית מלח דק
כף רכז רימונים
כפית דבש
1-2 שיני שום כתושות (לא חובה)
אופן הכנה
1 מבשלים את הסלק עם הקליפה בסיר עם מים רותחים עד שהם מתרככים. אם סכין חדה ננעצת בקלות עד מרכז הסלקים, סימן שהם מספיק רכים.
2 מסננים את הסלקים מהמים ומקלפים. הקליפה רכה וקל להסיר אותה מתחת לזרם מים של הברז.
3 חותכים לקוביות. אני אוהבת להשתמש בסכין זיגזג. אפשר כמובן גם בסכין רגילה. מעבירים את כל הקוביות לקערה
4 מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות ומוסיפים לקערה
5 את כל חומרי הרוטב מערבבים טוב בכלי נפרד ויוצקים על הסלט, מערבבים, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים שוב
6 שומרים במקרר בקופסא סגורה עד השימוש. לפני ההגשה מעבירים לכלי יפה.
הערות של שרית:
1 במקום סיר עם מים אפשר לקלף את הסלק ולאדות בסיר אידוי.
סלט סלק מבושל
סלט סלק ותפוחי עץ. צילום: שרית עטר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      סלט סלק מבושל של שרית.

       את הסלק אני קולפת וחותכת לחלקים ומבשלת במים עם קצת מיץ לימון כדי שהצבע ישאר בוהק ואחרי הבישול אני מוסיפה למי הסלק קצת סוכר לפי הטעם, ועוד מיץ לימון, מצננת היטב במקרר ושותה. טעים ובריא מאוד. אפשר להוסיף לזה גם שמנת חמוצה ולערבב גם טעים. את הסלט שלי אני עושה קצת אחרת משרית.

       את הסלק אני קולפת וחותכת לחלקים ומבשלת במים עם קצת מיץ לימון כדי שהצבע ישאר בוהק ואחרי הבישול אני מוסיפה למי הסלק קצת סוכר לפי הטעם, ועוד מיץ לימון, מצננת היטב במקרר ושותה. טעים ובריא מאוד. אפשר להוסיף לזה גם שמנת חמוצה ולערבב גם טעים. את הסלט שלי אני עושה קצת אחרת משרית.
      שרה says: