בקר בטריאקי עם אורז מטוגן של רון יוחננוב

רון יוחננוב, בלוגר האוכל האהוב, מכניס את הצופים למטבח הביתי שלו ושל משפחתו – אשתו אלה ובנותיו ליאור והילה.
הפעם הם מתכוננים לאירוח בסוכה בסגנון אסייתי ומכינים בקר בטריאקי על עוגת אורז

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם כתף בקר
כף שמן שומשום
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס רוטב טריאקי
1/4 כוס מירין
כף קורנפלור
בצל אדום חתוך לרצועות
לאורז מטוגן:
4 כוסות אורז לבן בסמטי\ פרסי מבושל
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים בינוניים חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות
3 כפות שמן שומשום
3 שיני שום קצוצות
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר קצוץ
3 ביצים L טרופות
1 קורט פלפל שחור טחון/לפי הטעם
חופן בצל ירוק קצוץ להגש
אופן הכנה
אופן הכנה האורז המטוגן:
1 במחבת רחבה מחממים כף שמן שומשום
2 מוסיפים את הביצים הטרופות למחבת
3 מטבלים את הביצים בסויה
4 מעבירים את הביצים לקערה
5 מחממים במחבת כף שמן שומשום
6 מכניסים למחבת את הירקות לטיגון קל ואז מוסיפים את האורז ומטגנים
7 כשהאורז מטוגן מוסיפים למחבת את הביצים המוכנות ומקפיצים יחד
אופן הכנת הבקר:
1 חותכים את הבשר לפרוסות דקות
2 מוסיפים למחבת שמן שומשום
3 מוסיפים לשמן את הבצל האדום
4 בקערה נפרדת מערבבים את רוטב הטריאקי יחד עם רוטב מירין, סויה וכף קורנפלור עד לקבלת רוטב סמיך וחלק
5 מוסיפים את רצועות הבשר להקפצה קצרה במחבת
6 מוסיפים את רוטב הטריאקי
להגשה:
1 באמצעות תבנית קוגלהוף (תבנית עוגה עם חור במרכז) מסדרים את האורז בצורת עוגה ובמרכז מפזרים את נתחי הבקר מקשטים בבצל ירוק ומגישים חם
אורז ובשר של רון יוחננוב
צילום נמרוד סונדרס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות