בזין – תבשיל טריפולטאי עם כדורי בצק מבושלים

מתכון לבזין, תבשיל טריפולטאי שמכינים בשבועות עם כדורי בצק מבושלים, בשר ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק"ג בשר (רצוי כבש) חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
1/2 כוס שמן זית
3 כפות רסק עגבניות
3 עגבניות מגורדות
1 כף כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פלפל שחור
1 כף מלח
1 שן שום כתושה
4 תפוחי אדמה חצויים
1 וחצי ליטר מים
לכדורי בצק:
4 כוסות קמח שעורה
2 כוסות קמח לבן
1 כף מלח
ליטר וחצי מים רותחים
אופן הכנה
1 מכניסים שמן לסיר ומניחים על האש על להבה בינונית
2 כשהשמן חם מוסיפים בצל, שום ותבלינים, מערבבים עד שהבצל מתרכך
3 מוספים את הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים
4 מוסיפים לסיר רסק עגבניות ועגבניות מגורדות
5 מוסיפים חצי ליטר מים ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור
6 כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות
7 מוסיפים את תפוחי האדמה ועוד ליטר מים ומבשלים 45 דקות (עד שתפוחי האדמה רכים)
מכינים את כדורי הבצק המבושלים:
1 מרתיחים מים ומלח ובסיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקמחים
2 מבשלים עד שנוצרת עיסה ומורידים מהאש
3 יוצרים כדורים בגודל כדור טניס מהבצק
מרכיבים את המנה:
1 מניחים כדור בצק מבושל על צלחת עם בשרים, תפוחי אדמה והמון רוטב

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות