קיש בטטה יפיפה וקל להכנה
מתכון קל להכנה לקיש בטטות וגבינות שהוא גם יפה וגם טעים בטירוף. מכינים אותו בתבנית מושלמת להגשה מהתנור ישירות לשולחן – טעים, בריא והכי בסטייל!
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
לבצק:
1.5 כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 כף חומץ הדרים
1/4 כוס מי קרח
מילוי:
2 בטטות סגולות בינוניות בגודל וקוטר אחיד
2 בטטות כתומות בינוניות בגודל וקוטר אחיד
250 מ"ל שמנת מתוקה
75 גרם גבינת רוקפור
3 ביצים L
200 מ"ל שמנת חמוצה
3 כפות קמח
200 מ"ל שמנת חמוצה
3 כפות קמח
100 גרם פרמזן מגורר
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
כרישה קטנה אחת חתוכה לעיגולים
כ 10 עלי בזיליקום קצוצים דק
בצל סגול קטן קצוץ דק
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
10 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה
הבצק:
1 לשמן תבנית פאי בחמאה.
2 במעבד מזון או קערה: לאחד קמח, קוביות חמאה, מלח, חומץ ומים עד לקבלת כדור בצק. לשטח את הכדור לדיסק. לעטוף בניילון נצמד. לצנן במקרר לחצי שעה לפחות.
3 להוציא מהמקרר, לרדד את הבצק לעיגול בעובי של כחצי ס"מ, להעביר לתבנית כך שהבצק מכסה גם את דפנות התבנית. לפזר מעל כ 30 גרם גבינת פרמזן מגוררת. לסדר מעל עיגולי בטטות (ליצור טבעת כתומה, טבעת סגולה ולסירוגין עד לכיסוי מלא של התחתית)
למילוי:
1 לקלף את הבטטות.
2 לחתוך 1.5 בטטות סגולות לעיגולים דקים ואחידים, את החצי הנותר לחתוך לקוביות קטנות.
3 לחתוך 1.5 בטטות כתומות לעיגולים דקים ואחידים, את החצי הנותר לחתוך לקוביות קטנות.
4 לאדות את קוביות הבטטות בסלסלת אידוי עד להתרככותן. ( או לבשל בסיר עם מים רותחים עד לריכוך. לסנן את המים היטב)
5 בקערה עמוקה: לערבב לתערובת אחידה: שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, רוקפור, ביצים, קמח, 70 גרם גבינת פרמזן. בצל ירוק , כרישה , בצל סגול ק, עלי בזיליקום וקוביות הבטטות. לתבל באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
6 ליצוק את התערובת לתבנית. לסדר מעל עיגולי בטטות (ליצור טבעת כתומה, טבעת סגולה לסירוגין עד לכיסוי מלא של החלק העליון של הקיש
7 למרוח את הבטטות בחמאה מומסת.
8 לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כשעה אן עד שהמאפה מיוצב. במידה והציפוי מתחיל להשחים, ניתן לכסות בנייר כסף ולהמשיך באפיה. להוציא מהתנור.להגיש חם.
לעוד פרטים על מוצרי AEG לחצו כאן