לחמנית באו עם חזה עוף בסויה של יובל בר נר

לחמניה סינית מאודה, במילוי עוף ותבלינים אסייתיים שאתם חייבים לנסות, מתוך התוכנית "טעמים וניחוחות עם יובל בר נר"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל – 12 לחמניות :
לבצק הלחמניות:
500 גרם קמח לבן
20 גרם שמרים טריים או 7 גרם יבשים
5 גרם אבקת אפיה
30 גרם סוכר
140 גרם מים
140 גרם חלב
30 גרם שמן קנולה
18 גרם מלח
לגלגול:
שמן ניטרלי מעורבב בשמן שומשום
לעוף בסויה:
3 יחידות פרגית עוף (350 גרם בערך)
5 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר
1 כף ג’ינג’ר מגורד
1 כפית שמן שומשום
מעט צ’ילי יבש גרוס
2 שיני שום כתושות
כמה גבעולי בצל ירוק רעננים
לאגסים:
4 אגסי אנג’ו (דיסקיות – לא שמיניות)
1 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
1 מיץ מליים/לימון אחד
מעט צ’ילי יבש גרוס
1 שן שום כתושה
אופן הכנה
הבצק ללחמניות:
1 מניחים בקערת המיקסר את המים, השמרים, החלב, הסוכר ואבקת האפיה. מערבבים בעזרת וו לישה ומוסיפים את הקמח בהדרגה. לשים במהירות נמוכה, מספר דקות עד שהחומרים נאספים לבצק אחיד.
2 מוסיפים את המלח ומעלים למהירות בינונית ולשים עוד כ – 5 דקות. מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים עוד כ – 5 דקות לערך. בסוף הלישה הבצק עשוי להיות מעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה בינונית ומכסים בניילון נצמד. מניחים בטמפ’ חדר למשך שעה עד שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
3 לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מן הקערה אל משטח מקומח קלות.
4 מחלקים ל-10 חתיכות בגודל דומה. מרדדים כל פיסה לאליפסה ומורחים כל חצי ממנה במעט שמן ניטרלי מעורבב בשמן שומשום.
5 מקפלים את האליפסה לחצי על הצד המרוח בשמן כך שמתקבל מעין “פה”.
6 מניחים את הלחמניות על ניירות אפיה ומכסים. מתפיחים למשך 20 דקות נוספות לערך.
7 מביאים לרתיחה מים בסיר המתאים לקוטר סלסלת אידוי.
8 מניחים את הלחמניות בסיר האידוי ומאדים במשך 12 דקות לערך.
האגסים:
1 מערבבים את האגסים עם חומרי הכבישה היטב בקערה ומניחים ללילה במקרר.
העוף:
1 משרים את העוף בכל חומרי המשרה למעט המלפפון והבצל הירוק. את האחרונים מניחים בקערת מי קרח, בכי לשמור על רעננותם. שומרים את העוף בקירור עד אידוי הלחמניות.
2 בזמן שהלחמניות באידוי מחממים מחבת כבדה. מוציאים את הפרגיות מן המשרה.
3 מניחים במחבת החמה מעט שמן ניטרלי ומשחימים את נתחי העוף היטב משני הצדדים, במשך כמה דקות עד שהעוף עשוי לגמרי. מנמיכים את הלהבה ושופכים לתוך המחבת את נוזלי ההשריה. מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים היטב ועוטפים את הבשר כרוטב סירופי.
4 מעבירים את נתחי העוף לקרש חיתוך, ממתינים שתי דקות, פורסים לרצועות דקות ומחזירים לרוטב הסמיך.
5 מוציאים את הלחמניות מסלסלת האידוי, פותחים כל לחמניה במרכזה וממלאים בנתחי העוף, רצועות מלפפון ובצל ירוק.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: