בנופי פאי משגע של קרן אגם
הקינוח ההודי הפופולרי והמושלם בגרסה של קרן אגם עם בננות, ריבת חלב, וקצפת קוקוס שמטריפה את החושים!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
200 גר' ביסקויטים מסוג פתי בר
120 גר' חמאה
4 בננות בשלות
400 גר' ריבת חלב (צנצנת מכילה בדרך כלל 450 גר')
1/3 כוס קוקוס (30 גר')
350 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה
כף אבקת סוכר
לעיטור: תלתלי שוקולד מגורד
אופן הכנה
1 במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים עוגיות לפירורים דקים
2 ממיסים את החמאה ומוסיפים לתערובת העוגיות ומערבבים היטב
3 מעבירים את העוגיות לתבנית פאי, ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, אין צורך לשמן את התבנית
4 מכניסים למקפיא ל 30 דקות
5 מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומורחים מעליה שכבה של ריבת חלב
6 מיישרים בעזרת פלטה או גב כף
7 חותכים את הבננות לפרוסות דקות, ומסדרים על גבי ריבת החלב, כך שהבננות יכסו את כל שטח הפאי
8 מפזרים מעל הבננות את הקוקוס
9 מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה
10 מעבירים לפאי ומיישרים.
11 מפזרים תלתלי שוקולד, מעבירים למקרר לפחות ל 5-6 שעות.
12 מגישים קר
הערה: המתכון כתוב לתבנית פאי, אבל ניתן גם להכין בכוסות אישיות עם אותן כמויות