בקלאווה ביתית

מתכון קל לבקלאווה ביתית עם בצק פילו, פיסטוקים וסירופ

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3/4 כוס חמאה מומסת (ועוד קצת להברשה)
2 חבילות בצק פילו מופשר לפי הוראות יצרן
3 כוסות פיסטוקים קצוצים דק
½ כוס סוכר
לסירופ :
1 כוס סוכר
¾ כוס מים
1 כף מיץ לימון
1 כף מיץ תפוזים
אופן הכנה
לתבנית 20X30
1 מחממים תנור ל180 מעלות
2 מברישים תבנית בחמאה
3 מניחים כ-30 עלים של בצק פילו בתחתית
4 בקערה גדולה מערבבים יחד את הפיסטוקים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
5 מורחים את תערובת האגוזים על הפילו בשכבה אחידה אחת
6 מניחים את שאר דפי הפילו מעל האגוזים
7 שופכים את החמאה המומסת מעל, בעזרת טפיחות קלות מפזרים את החמאה באופן אחיד על הבצק
8 חותכים את הבקלאווה לצורות של יהלומים (מעוינים)
9 אופים עד להזהבה עד לקווי החיתוך, כ-45-50 דקות, מסובבים את הבקלאווה באמצע האפייה
10 בינתיים מכינים את הסירופ: שמים את המים, הסוכר ומיץ הלימון בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה
11 מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש
12 מערבבים מדי פעם עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה אך עדיין בצבע צלול, כ-5-7 דקות
13 מסירים מהאש, מוסיפים את מיץ התפוזים ומניחים בצד להתקרר
14 כשהבקלאווה מוכנה, מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ באופן שווה על הבקלאווה
15 מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות