כרובית בתנור עם טחינה – כמו במסעדה ב-10 דקות
מתכון לכרובית צלויה בתנור עם רוטב טחינה לארוחה בריאה וטעימה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כרובית בינונית או 2 קטנות
שמן זית
מלח, פלפל
להגשה: טחינה
אופן הכנה
1 בסיר עם מים רותחים וכף מלח מניחים את הכרובית הפוכה (כשהצד התחתון שלה פונה כלפי מעלה). מבשלים את הכרובית 10-15 דקות עד שהיא מעט רכה אך לא רכה מידי. מוציאים את הכרובית ומצננים אותה לחלוטין, עד שלא יוצאים ממנה אדים
2 שופכים על הכרובית שמן זית בנדיבות ומפזרים מלח גס
3 מכניסים את הכרובית לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במצב גריל ואופים עד שהכרובית משחימה
4 להגשה: מערבבים בקערה לתערובת אחידה יוגורט עם טחינה גולמית, מתבלים במעט מיץ לימון ומלח