לחם בחוש בתבנית של מיקי שמו

לחום בחוש בריאות המורכב מקמחי כוסמין, שיפון וקמח מלא, עשיר בסובין ובגרעינים – טעים ובריא מתוך "מיקי נטו"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 תבניות לחם בקוטר 22 ס”מ בגובה 3.5 ס”מ
יום לפני, לפוליש:
600 גרם מים
600 גרם קמח לחם
5 גרם שמרים טריים
יתר המרכיבים:
80 גרם קמח שיפון
100 גרם קמח מלא
100 קמח כוסמין
60 גרם שמן חמניות
60 גרם דבש דבורים טהור
80 גרם סובין שיבולת שועל
40 גרם גרעיני פשתן
40 גרם גרעיני חמניות
25 גרם שמרים טריים
40 גרם מלח
40 גרם סוכר דמררה
500 מ”ל מים פושרים
1.200 ק”ג “פוליש” – בצק מקדים
150 גרם אגוזי מלך
100 גרם גבינת גרנה פדנו מדוררת
לעיטור:
קוואקר עבה
אופן הכנה
יום לפני הכנת הלחם:
1 מערבבים בקערת ערבוב את 600 גרם “קמח לחם” עם 600 גרם מים ומעט שמרים טריים עד שהתערובת אחידה. משאירים שעתיים בטמפרטורת המטבח, מניילנים ומכניסים למקרר עד למחרת.
2 במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל המרכיבים כ 10 דקות במהירות “איטית-בינונית” עד לקבלת בצק אחיד ודליל. (מומלץ להכניס לקערת המיקסר קודם כל את הנוזלים ואח”כ את היבשים).
3 לבסוף מכניסים גם את האגוזים וקוביות הגבינה ומערבלים עד לאיחודם בבצק.
4 מחלקים את הבצק ל- 3 תבניות ומתפיחים 45 דקות.
5 מפזרים מ”תערובת העיטור” בנדיבות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות, 45 דקות + 10 דקות עם דלת התנור מעט פתוחה. לאחר מכן מצננים על הרשת.
6 יש לאחסן את הלחם בכלי אטום והוא אף טעים יותר ביום שלמחרת.
לחם בחוש בתבנית של מיקי שמו
לחם בחוש בתבנית של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: