להכין עם הילדים: לחמניות לבית ספר של מירי מתוקה ארזי

איך מכינים לחמניות בית ספר? מירי מתוקה ארזי מסבירה שלב שלב ביחד עם הבנים שלה במתכון מעולה ללחמניות טעימות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

600 מ”ל מים קרים
50 גרם שמרים טריים
50 גרם משפר אפיה
1 ק”ג קמח כפרי של הטחנות הגדולות
100 גרם סילאן 100% טבעי
100 גרם סוכר חום
50 גרם שמן זית
30 גרם מלח דק
לקישוט
גרעיני חמנייה/ גרעיני דלעת/ שומשום/ פרג
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה מניחים מים קרים, שמרים ומשפר אפיה, מערבבים קלות.
2 מוסיפים לקערה את הקמח, הסוכר, הסילאן המלח והשמן ולשים כ – 7 דקות או יותר , עד לקבלת בצק אלסטי.
3 במידה והבצק קשה, ניתן להוסיף מעט מים. מורידים את הבצק אל השיש ולשים בידיים.
4 מעבירים את הבצק לקערה גדולה ונקיה, עוטפים בשקית ניילון גדולה ומניחים להתפחה ראשונה של 1/2 שעה.
5 לאחר מכן מוציאים מהבצק את האוויר (ע”י “בוקסים” או ע”י קיפול) ומעבירים שוב לקערה להתפחה שניה של 1/2 שעה ושוב הוצאת אויר.
6 התפחה שלישית- שוב בקערה כשלאחריה מחלקים את הבצק ללחמניות. חוזרים על הפעולה פעם נוספת כך שבסופו של דבר הבצק “נח” בסך הכל שעה וחצי .
7 מעבירים את הבצק לשיש ורק אם דביק זורים מעט קמח על השיש.
8 מחלקים את הבצק ליחידות של 100 גרם כל אחת ויוצרים כדור או כל צורה שאוהבים.
9 מניחים את הלחמניות בתבנית (יש להקפיד על רווח בין לחמנייה אחת לשנייה), מקמחים קלות ועוטפים בשקית גדולה. מתפיחים כ-45 דקות, תלוי כמובן בטמפרטורה של החדר.
10 מרססים קלות במים ( ע”י שפריצר עציצים ), זורים תבלינים או גרעינים שונים ע”פ הטעם (מי שאוהב קראסט קשה מאוד, ירסס שוב לפני הוספת התבלינים) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 12-13 דקות (אין לפתוח את התנור ב- 5 הדקות הראשונות).
11 *** כיון שאין חומרים משמרים מומלץ להקפיא את הלחמניות ובעת הצורך להפשיר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות