בייבי דאץ' פנקייק עם אגסים מקורמלים של ליאור משיח

מתכון לפנקייק משפחתי ענק, כנראה הפנקייק הכי טעים שתכינו שמגישים עם אגסים מקורמלים, גבינת ריקוטה מתוקה וסוכר לימון. מתוך לוהט במטבח עם ליאורוש

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי

בשיתוף "אגסים אמריקאיים"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לאגסים מקורמלים:
2-3 אגסים קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
½ כפית מלח
50 גר' חמאה
1 כפית מחית וניל / ½ מקל וניל מרוקן
הפנקייק:
3 ביצים שלמות
60 גר' קמח (4 כפות)
115 גרם חלב (חצי כוס)
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון 1
קורט מלח
4 כפות חמאה
להרכבה והגשה:
1 מיכל ריקוטה (250 גר')
60 גר' אבקת סוכר (4 כפות)
תמצית וניל / מחית / ½ מקל וניל
אגסים מקורמלים
הקרמל של האגסים

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
לאגסים המקורמלים:
1 במחבת רחבה ממיסים סוכר ומלח ומערבבים עד לקבלת גוון ענברי.
2 מוסיפים חמאה ווניל ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
3 מוסיפים את רבעי האגסים ומנמיכים את האש
4 מבשלים כ-20-30 דקות עד לקרמול עמוק של האגסים, ומערבבים מידי פעם.
הפנקייק:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 בקערה, מערבבים את הסוכר עם גרידת הלימון.
3 שומרים חצי מהתערובת, ואת החצי השני, שמים במיקסר עם הביצים, הקמח, החלב, תמצית הוניל, המלח ו-2 כפות מהחמאה (2 מתוך 4), מומסת.
4 מעבדים עם וו הקצפה כמה דקות עד שהמסה אחידה בלי גושים. בסקילט (מחבת ברזל יצוק, או כלי הדומה למחבת שאפשר לשים בתנור), ממיסים את 2 כפות החמאה הנותרות, ונותנים לה לבעבע קצת עד שהופכת לחמאה חומה. מוזגים את התערובת לתוך המחבת, ובוזקים מעליה את מה שנשאר מהסוכר שערבבנו עם גרידת הלימון.
5 מכניסים לתנור. אופים כ-15 דקות, בהן לא פותחים את התנור כי הפנקייק יכול לצנוח.
6 בינתיים, מכינים את קרם הריקוטה: במעבד מזון או בלנדר, טוחנים את הריקוטה עד למרקם חלק.
7 מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הוניל וטוחנים (אפשר לשמור את הקרם הזה במקרר)
8 מגישים את הפנקייק עם האגסים המקורמלים, הריקוטה הטחונה, סוכר לימוני והקרמל של האגסים. 
מדובר בפנקייק הכי טעים בעולם. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות