באבא גנוש (חצילים בטחינה)
מתכון לחצילים בטחינה עם שום ולימון ואי אפשר לוותר על הפטרוזיליה. סלט חצילים מושלם שמכינים בקלות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 חצילים
3 כפות טחינה גולמית
1 כף שמן זית
2 כפיות שום כתוש
1 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
לעיטור חופן פיטרוזליה קצוצה גס
אופן הכנה
1 הכי טוב יהיה לצרוב את החצילים על אש גלויה, אבל אפשר גם לחמם תנור לחום הכי גבוה במצב גרילה
2 מרפדים תבנית אפייה בנייר אלומיניום ומעל נייר פרגמנט
3 מניחים את החצילים בתבנית ומכניסים לתנור לשלב העליון
4 קולים את החצילים 20 דקות, הופכים וקולים עוד 10 דקות
5 מעבירים את החצילים החמים לקערת זכוכית ומכסים בשקית או ניילון נצמד ונותנים להם להגיר נוזלים במשך רבע שעה
6 מעבירים חציל חציל לקרש חיתוך, חוצים לשניים במרכז וגורפים את בשר החצילים לקערת זכוכית. שימו לב לנער את החצילים היטב מעל הקערה כדי שכל הנוזלים יצאו החוצה
7 מועכים את החצילים עם מזלג, מוסיפים, טחינה, שמן, תבלינים ומיץ לימון
8 מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מלמעלה