באבא מסקרפונה הדרים של מיקי שמו

מתכון מושלם לבאבא עם שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה עם סירופ הדרים של תפוזים מתוך "מיקי שמו עושה בית ספר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק באבא
240 מ”ל חלב (1 כוס)
45 גרם סוכר (3 כפות)
5 גרם מלח (1 כפית)
50 גרם שמרית (1 שקית)
500 גרם קמח (3.5 כוסות)
4 ביצים M
150 גרם חמאה מומסת חמימה
לסירופ
400 מ”ל מיץ תפוזים סחוט
100 גרם (1 כוס) סוכר דמררה
200 גרם מחית תפוז אדום
גרגרים ממקל וניל
2 כפות רום כהה
לקציפת מסקרפונה הדרים
250 מ”ל שמנת מתוקה
175 גרם גבינת מסקרפונה
50 מ”ל ליקר תפוזים
אופן הכנה
בצק
1 במיקסר עם וו לישה מכינים את הבצק של הבאבא: שמים בקערת מיקסר את הקמח, הסוכר, החלב, השמרים, הביצים והמלח, ומערבבים עד לקבלת בצק חלק
2 מוסיפים את החמאה החמימה ומניחים כחצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 מערבבים את הבצק עד לאיחוד ומעבירים לשקית זילוף (ללא פיית זילוף). מזליפים את הבצק לתבנית שקעים מרובעים.
4 מתפיחים חצי שעה ואופים בחום של 170 מעלות במשך כ – 20 דקות. מצננים.
לסירופ
1 מחממים בסיר את כל חומרי הסירופ, פרט לרום. לא מגיעים לרתיחה, אלא מסירים מהאש כשהסוכר נמס. מוסיפים את הרום. מעבירים את הסירופ לתבנית ומניחים בצד לקירור
לקציפת מסקרפונה
1 מקציפים את כל החומרים במהירות איטית לקציפה רכה (חשוב לא להקציף יותר מדי). מעבירים לשקית זילוף ללא צנתר
שלב אחרון
1 משחררים את הבאבא מהתבנית, משרים אותם בסירופ כחצי שעה ומניחים על מסננת להגרת הנוזלים.
2 מניחים את שני הבאבא בצלחת ההגשה. ביניהם מזליפים קציפת מסקרפונה ומעטרים בפלחי תפוז ומקל וניל

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות