עוגיות "בעבע ב'תמר" של שרית עטר

מתכון מיוחד לעוגיות בעבע שבעיראקית פרושן בצק ובעבע ב'תמר זה בצק עם תמרים. עוגיות שמתאימות בול לצד כוס התה החם והמנחם בכל שעות היום.
עוגיות שממלאות את הבית בריח של נוסטלגיה מתוקה. מתכון מהבית של שרית עטר, קל להכנה עם מעט מרכיבים שעושה נעים בלב.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם קמח רגיל (3.5 כוסות)
חצי כוס סוכר
כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
כפית גדושה חאוויג' לאפיה
גרידת תפוז מתפוז אחד
כוס ורבע מי ברז פושרים
100 גרם חמאה רכה. לפרווה מחמאה או נטורינה
רבע כוס שמן רגיל
למילוי
500 גרם מחית תמרים בוואקום
כף שמן רגיל
כפית גדושה קינמון – אפשר לוותר מי שלא אוהב קינמון
לציפוי
ביצה טרופה מהולה בכפית מי ברז
שומשום
אופן הכנה
1 אין צורך במיקסר. בקערה מערבבים את חומרי הבצק היבשים, כלומר: את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, החוואייג'
2 מוסיפים את גרידת התפוז, המים, השמן והחמאה או מחמאה המומסת. מערבבים עד קבלת בצק אחיד ורך. הבצק רך מאוד אך לא דביק במיוחד ונוח ללישה. אפשר להעביר לשייש ולהמשיך ללוש מחוץ לקערה עוד 3-4 דקות
3 להחזיר לקערה, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח שעה
4 בינתיים מכינים את המלית. מפרידים מעיסת התמרים חלקי גרעינים מיותרים או שאריות של העוקץ ושל הקליפה. מחממים לכמה דקות בודדות במחבת את העיסה יחד עם השמן והקינמון עד ריכוך קל. מסירים מהלהבה ולשים בזהירות את העיסה כדי שהקינמון והשמן ייספגו בה
5 משמנים את כפות הידיים בשמן ויוצרים מהעיסה כדורים קטנים, כמו בצילום. מי ששוקל כל כדור בין 15-20 גרם מניחים את הכדורים על משטח או מגש
6 מחממים תנור ל180 מעלות, מצב רגיל. לא טורבו
7 אחרי שהבצק תפח, לשים אותו כדי להוציא ממנו אויר ובוצעים כל פעם חתיכת בצק ומשטחים על כף היד. משטחים כדור תמר (של המילוי) ומניחים על הבצק. סוגרים את הבצק מסביב ומעל כדור התמר, תוך כדי הידוק ומשטחים לעובי ממש דק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
8 מברישים בביצה טרופה בכפית מים, מחוררים בעזרת מזלג את פני הבעבע על מנת שלא יתפח לנו באפיה ומפזרים שומשום מלמעלה
9 אופים כ-25 דקות עד השחמה ומצננים על רשת, כדי שהחלק התחתון של הבעבע לא יהיה לח
10 מומלץ להכין ליד תה חזק של עיראקים
11 בתאבון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות