עוואמה – מיני סופגניות מטוגנות וקריספיות של גלית בידרמן

מתכון מטריף של עוואמה – סופגניות בצק שמרים קטנות קריספיות מהמטבח הערבי מצופות בסירופ הדרים. לא תפסיקו לנשנש!

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
2 כוסות קמח
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
6 גרם שמרים טריים (4\1 קוביה)
2 כפות סוכר
1/4 1 כוסות מים
לסירופ:
1 כוס סוכר
½ כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים
2 פלחי תפוז
אופן הכנה
1 להרתיח את מרכיבי הסירופ ולערבב ל 2 דקות ולהוריד מהאש
2 לערבב בקערה ביד את כל היבשים
3 מוסיפים את כל חומרי הגלם ומערבבים.
4 בהדרגה להוסיף את המים ולהמשיך לערבב
5 ללוש את הבצק כ- 5 דקות. הבצק צריך לצאת נוזלי, אך לא נוזלי מידיי.
6 לתפיח לשעה
7 אח"כ להוציא את האוויר בלישה
8 להרתיח שמן עמוק
9 להעביר את כל הבצק שיצא לתוך שקית זילוף
10 ללחוץ על השקית ועם מספריים לחתוך את הבצק כל פעם לתוך הסיר
11 לערבב את הכדורים כל הזמן בשמן עד להזהבה.
12 טובלים את העוואמה החמים בסירופ הקר.
13 כשמסיימים לטבול בסירופ, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
14 טיפ: לטבול את המספריים בשמן כדי שלא ידבק לבצק.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      מה כמות המים בבצק?

       בסרטון הקצר שהעלתם בדף הפייסבוק רשום 1/3 כוס מים ופה כתוב 1/4 1 ..אז מה הנכון? מחכה למענה להכין בהמשך היום, חנוכה שמח

       בסרטון הקצר שהעלתם בדף הפייסבוק רשום 1/3 כוס מים ופה כתוב 1/4 1 ..אז מה הנכון? מחכה למענה להכין בהמשך היום, חנוכה שמח
      ניצה says:
      • 1 ורבע כוס מים

        1 ורבע כוס מים
        rotem says:
    • 1

      מה המקור לכדורי העוואמה?

       מה המוצא?

       מה המוצא?
      תמי says:
      • מגיע מהמטבח הערבי. כנראה מהלבנוני או מהסורי

        מגיע מהמטבח הערבי. כנראה מהלבנוני או מהסורי
        rotem says: