מתכון למרק עוף עם ירקות ואטריות של אבי ביטון
אבי ביטון מלמד את קובי אריאלי להכין מרק ירקות עשיר ומשביע עם אטריות וכדורי עוף, מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לכדורי העוף:
350 גרם בשר טחון
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס
למרק:
3 כפות שמן קנולה
2 גזרים מגוררים גס
1 בצל קצוץ דק
3 גבעולי סלרי קצוצים
10 פטריות שמפיניון, פרוסות
1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות
6 כוסות מרק עוף צח
3 כפות רוטב סויה
120 גרם אטריות ביצים דקיקות
100 גרם נבטים
להגשה:
כוס פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
אופן הכנה
כדורי העוף:
1 שמים בקערה את כל המרכיבים של כדורי העוף ומערבבים לתערובת אחידה.
2 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 2 ס”מ.
3 מכסים את הכדורים ושומרים כשעה במקרר.
המרק:
1 מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את כל הירקות פרט לנבטים ומטגנים כ – 10 דקות.
2 מוסיפים את מרק העוף ורוטב הסויה ומביאים לרתיחה.
3 מוסיפים את האטריות והנבטים ומבשלים כ – 3 דקות נוספות.
4 מחליקים את כדורי העוף למרק ומבשלים כ– 10 דקות על להבה גבוהה.
5 מגישים בתוספת פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.