מלבי של אבי ביטון
איזה כיף להיכנס למטבח עם אבא, בעיקר כשהוא שף! אבי ביטון נכנס עם ילדיו למטבח ומכין איתם מתכונים שהם אוהבים במיוחד – לבשל ולאכול. הפעם אבי וילדיו רועי ונעה מכינים מלבי
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
5 שעות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/2 ליטר חלב
½ ליטר שמנת מתוקה
70 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר
2 כפות מי ורדים
לרוטב:
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 תיון תה
להגשה: קוקוס, בוטנים, פיסטוקים
אופן הכנה
1 בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת, החלב הסוכר ומי הוורדים.
2 מערבבים את הקורנפלור עם 4 כפות מים ומוסיפים במהירות ותוך כדי עירבוב לסיר.
3 מנמיכים להבה ומבשלים 3 דקות עד שהמסה תתעבה.
4 כשמסירים מהאש טוחנים עם בלנדר מוט לקבלת מרקם חלק.
5 מעבירים לכוסות קטנות, עוטפים בניילון ניצמד ושמים במקרר ל 4 שעות.
6 הכנת הרוטב: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב ןמבשלים כ 5 דקות.
7 מסירים מהאש. מוסיפים כף מי ורדים ומצננים.
8 מזלפים מעל עיסת המלבי ומגישים עם תוספות שונות: קוקוס, בוטנים, פיסטוקים וכד