ניוקי אספרגוס של רונית טברון

מתכון קל להכנה לניוקי אספרגוס מושלם של רונית טברון. מנה מרשימה, מתאימה לארוחת משפחתית ולאירוח. מנה קרמית ועשירה בריחות וטעמים.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה ורבע
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כוס מלח גס
2-3 גבעולי רוזמרין
כף עלי טימין
500 גרם תפוחי אדמה לאפיה
1 כוס קמח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
1/4 כוס חומץ/ מיץ לימון טרי
2 חלמונים
1 כף שמן זית
2 כפות חמאה
4-5 עלי מרווה
2-3 שיני שום קצוצות
זר אספרגוס טרי
1 כוס אפונה עדינה קפואה
רבע כוס שמנת מתוקה לבישול
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
פרוסות דקות של גבינת פרמזן
אופן הכנה
1 לחמם תנור ל 235 עמלות צלזיוס. להניח נייר אפיה על תבנית תנור סטנדרטית.
2 לזרות כוס מלח גס במרכז המשטח ליישר מפלס. לפזר עשבי תיבול ולהניח את תפוחי האדמה על המלח.לאפות במשך שעה. או עד שתפוחי האדמה נעשים רכים ( לבדוק בעזרת סכין חדה) .
3 להוציא מהתנור, לקלף את תפוחי האדמה. לרסק בעזרת מועך תפוחי אדמה.לשטח למפלס אחד.
4 לסנן כוס קמח מעורבבת עם כפית מלח גדושה וחצי כפית פלפל שחור.
5 לאחר סינון, לפזר את התערובת בעזרת מסננת מעל לתפוחי האדמה.
6 להוסיף 2 חלמונים וגבינת פרמזן מגוררת. ללוש בעדינות במשך מעט זמן עד לקבלת כדור אחיד, על משטח מקומח לרדד לגליל.
7 לחלק ל 4 חלקים שווים. לרדד כל חלק לרצועה דקה ברוחב של כ 1.5 ס"מ לחתוך לריבועים קטנים. להיעזר במזלג ליצור חריצים על כל ריבוע ניוקי. לקמח .
8 לקחת מחצית מהניוקי.
9 (את המחצית השניה להקפיא: להניח על משטח ולהקפיא. כשהניוקי מיוצב וקפוא להעביר לשקית / קופסא ובחזרה למקפיא)
10 להרתיח מים בסיר עמוק עם כפית מלח. לשלוק את הניוקי עד לנקודה בה הניוקי צפים. מרגע הציפה לבשל עוד כדקה. להוציא עם מסננת.
11 במחבת רחבה ועמוקה לחמם כף שמן זית עם כ 2 כפות חמאה. להוסיף שום קצוץ ומרווה עד להזהבת השום.
12 להוסיף את הניוקי לערבב עד להזהבה. להוסיף אספרגוס טרי קצוץ, אפונה ושמנת לבישול. לתקן תיבול. לבשל תוך כדי ערבוב עוד כ 2 – 3 דקות.
13 להגיש חם עם גבינת פרמזן.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם

    אולי יעניין אותך גם: