עסידה טריפולטאית מתכון קל

מתכון לעסידה, ידועה בשמה עסידה ברינגה – תבשיל טריפוליטאי עם רוטב עגבניות סמיך מסולת ודג רינגה, דג מעושן, המתכון הזה הוא עם דג טונה לטעמים עדינים יותר

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

6 עגבניות
8 שיני שוב
1 פלפל חריף (לא חובה)
2 קופסאות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
2 קופסאות טונה
2 כוסות סולת
6 כוסות מים
2 כפות שמן
חצי כפית מלח
מיץ מלימון שלם
אופן הכנה
1 מבשלים עגבניות בסיר עם מים לריכוך, מוציאים מהמים, חותכים לקוביות מניחים בצד
2 קוצצים שום לפרוסות ואת הפלפל החריף
3 מחממים שמן במחבת (אש קטנה) ומטגנים מחצית מכמות השום ומחצית מכמות הפלפל למשך 2-3 דקות
4 בקערה נפרדת מערבבים את שאר השום והפלפל החריף, עם פפריקה מתוקה וחריפה, מלח ופלפל, כותשים הכל יחד עם כף מים עד לקבלת משחה
5 מוסיפים למחבת את המשחה שהכנו ומערבבים, מוסיפים את קוביות העגבניות
6 מגבירים לאש בינונית ונותנים לעגבניות להגיר את הנוזלים כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את הרסק וכוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
7 לאחר 10-15 דקות מוסיפים כוס מים ו2 קופסאות טונה מסוננות
מכינים את העסידה:
1 מרתיחים מים עם 2 כפות שמן ומלח, לאט מוסיפים את הסולת תוך כדי עירבוב
2 מערבבים כל הזמן את הסולת כדי שלא יווצרו גושים ומבשלים כ-5 דקות עד שנוצרת דייסה. אם היא קשה מידי, מוסיפים מים
הגשה:
1 מוזגים מהדייסה על צלחת ועליה את הדג עם הרוטב

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות