סלט מנגו אסייתי עם אטריות אורז וטופו של אודי ואושר
אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון בריאות בניחוח אסייתי לסלט אטריות אורז, מנגו וטופו ברוטב בוטנים מתוך מופע הבישול של אודי ואושר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לכ- 6 מנות
2 כפות שמן זית
300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
1/2 חבילה (100 גרם) אטריות אורז עבות
2 מנגו קשים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
1/4 כרוב סגול/לבן פרוס דק
1 קולורבי חתוך לקוביות
1 בצל סגול קטן פרוס דק
2 פלפל צ’ילי אדום חריף קצוץ
צרור עלי כוסברה
צרור עלי נענע
לרוטב חמאת בוטנים
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
3 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי מגורר
2 שיני שום פרוסות
1/4 כוס חומץ אורז
3 כפות רוטב סויה
1/3 כוס (80 מ”ל) מים
1/3 כוס (80 מ”ל) קרם קוקוס
1 כף סוכר חום
להגשה
1/2 כוס בוטנים קלויים קצוצים גס
אופן הכנה
1 לרוטב: מחממים את כל חומרי הרוטב בסיר ומבשלים על סף רתיחה כ-5 דקות. טוחנים ומקררים.
2 מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את קוביות הטופו 2-3 דקות עד להשחמה.
3 משרים את אטריות האורז במים רותחים כ-10 דקות (או לפי הוראות היצרן) ומסננים.
4 מכינים את כל חומרי הסלט, מערבבים עם קוביות הטופו, אטריות האורז והרוטב ומגישים עם בוטנים קלויים מלמעלה.