חציל אסייתי של השף ישראל אהרוני – בריא וטעים

איך מכינים בקלות חציל ברוטב אסייתי מתקתק? ישראל אהרוני ואפרת אנזל במתכון בריא וטעים לחציל אסייתי מתוך התכנית "קצת יותר בריא" – החציל מבושל על אדים בלבד, והוא נטול שמן לחלוטין. מעבר לפן הבריאותי, זו גם הזדמנות נדירה לאוהבי החצילים להרגיש פעם טעם של חציל בלי שמן. וזה טעם מדהים!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חציל אסייתי
חציל מאורך טרי ומוצק
כף שורש ג׳ינג’ר קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל צ׳ילי אדום פרוס דק לטבעות
4 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין
2 כפות מיץ לימון
1 כפית שמן שומשום
בצל ירוק קצוץ דק
מעט מלח שום

חציל אסייתי של ישראל אהרוני
חציל אסייתי של ישראל אהרוני
אופן הכנה
מתחילים עם החציל
1 קולפים את החציל
2 חותכים את החציל הקלוף לחצי – לאורך
3 ת שני חצאי החציל מכניסים לכלי אידוי ומבשלים כ- 20- 30 דק’ עד לריכוך
4 לאחר שרוככו, חותכים את החצילים לרצועות דקות של כחצי ס”מ ומניחים על צלחת בפריסה (כמו מניפה).
5 קוצצים בצל ירוק שבהמשך יפוזר מעל המנה
רוטב אסייתי
1 בקערה שמים את הלימון, המירין, רוטב הסויה, הגי’נג’ר הקצוץ, שיני השום הקצוצות ומעט מלח שום. לתוך התערובת מוסיפים גם צ’לי פרוס וכפית שמן שומשום.
2 מערבבים את כל החומרים
3 יוצקים את הרוטב מעל החציל הפרוס
4 למי שאוהב חריף, ניתן לפזר מעל הרוטב עוד קצת צ’ילי פרוס. למי שלא, אפשר לוותר.
5 מפזרים את הבצל הירוק הקצוץ מעל החצילים והרוטב.

כמה שתחכו יותר, החציל יספוג יותר טעמים, אך גם 5 דקות מרגע שיצקתם את הרוטב, המנה מוכנה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות