אסאדו של אביב משה

מתכון לאסאדו וירקות שורש, חגיגי ומרשים. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
4 שעות
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 קג' של נתח אסאדו עם העצם
6 גזרים צבעוניים
3 ראשי שום
8 בצלי שאלוט
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
ענפי טימין
ענפי רוזמרין
מלח
פלפל שחור
4-5 כוסות ציר ירקות/מים רותחים
לרוטב:
4 בצלצלי שאלוט קצוצים
2 כפות סילאן
מלח ופלפל
רוזמרין
טימין
אופן הכנה
1 מסדרים בתבנית את נתח האסאדו ומסביב את ירקות השורש חתוכים לקוביות בינוניות.
2 מוסיפים: טימין, רוזמרין, ציר ירקות עד חצי הגובה. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
3 מכניסים לתנור אפייה בחום של 150 מעלות למשך שלוש וחצי-ארבע שעות (עד שהעצם נפרדת).
4 מוציאים מהתנור ופותחים בזהירות את נייר האפייה ומסננים את הנוזלים לקערה.
5 מעבירים את הנוזלים לסיר קטן, ומוסיפים את מרכיבי הרוטב, מצמצמים עד לקירמול ושופכים על הנתח ומגישים
אסאדו של אביב משה
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות