מרק ארטישוק ירושלמי של עדי שוורץ
מתכון למרק ארטישוק ירושלמי שורשים לבנים חורפי וטעים. מתכון קל להכנה, מפנק, מנחם ועשיר בריחות וטעמים.
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלופים חתוכים לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
שורש סלרי חתוך לקוביות בינוניות
שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות בינוניות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות בינוניות
1.5 ליטר מים
מלח ופלפל
חצי כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס
אופן הכנה
1 מחממים סיר בינוני כ 4 דק ללא שמן.
2 יוצקים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל לכ4 דק'.
3 מוסיפים את שורש סלרי ופטרוזיליה ומטגנים יחד כ 5 דק.
4 מוסיפים סלרי גבעולים מטגנים יחד 2-3 דק.
5 מנמיכים להבה ומבשלים יחד כ 40 דק עד ריכוך.
6 מתבלים טועמים ומתקנים תיבול.
7 מסירים מהאש בעזרת מוט בלנדר טוחנים מוסיפים את השמנת/ קרם קוקוס ומרתיחים שוב.
חסר במתכון
אחרי שלב 4 חסר ההוספה של הארטישוק הירושלמי ומים … כנראה
אחרת אין במרק ארטישוק ירושלמי.
אחרי שלב 4 חסר ההוספה של הארטישוק הירושלמי ומים ... כנראה אחרת אין במרק ארטישוק ירושלמי.
עינת says: