ארנצ'יני כדורי ריזוטו עם בשר כבש של לאון אלקלעי

לאון אלקלעי חוגג את נפלאות המטבח האיטלקי עם מתכון לכדורי ריזוטו מטוגנים עם כבש ובהרט, מתוך “לאון אל דנטה”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ריזוטו
500 גרם אורז ריזוטו
4 כפות שמן זית
מים רותחים לבישול
מלח
200 גרם פלדה כבש טחונה דק
25 גרם רכז עגבניות
1 ביצה
מלית
500 גרם בשר כבש טחון
500 גרם בצל לבן קצוץ
שמן זית
1 כף בהרט
1 כפית קנמון
קורט מלח וקורט פלפל שחור
קורט סומאק.
ציפוי
1 כוס קמח לטבילה
1 ביצה
פירורי לחם או פאנקו
להגשה
פלחי לימון
אופן הכנה
ריזוטו
1 בסיר עם תחתית עבה שמים שמן זית ומוסיפים את האורז.
2 מאדים על להבה בינונית תוך בחישה עד שהאורז מזהיב קלות.
3 מוסיפים מים רותחים בהדרגה תוך בחישה.
4 האורז מוכן כעבור כ – 20 דקות, כשהוא בדרגת אל-דנטה בסביבה לחה.
5 מורידים מהאש ומצננים.
6 מוסיפים לאורז את הפלדה הטחונה ורכז העגבניות וממליחים לפי הטעם.
7 לשים את התערובת ויוצרים כדורים של כ – 50 גרם.
המלית והציפוי
1 מטגנים את הבצל עם שמן זית, על להבה נמוכה עד לשקיפות
2 מוסיפים כף בהרט ופותחים לו את הצ’אקרות.
3 מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שכולו חום.
4 מורידים מהאש, מוסיפים סומאק (אני מוסיף גם מעט קנמון) , מלח ופלפל שחור.
5 יוצרים גומה בכל כדור אורז ומטמיעים בתוכה מתערובת הבשר המוכנה.
6 סוגרים את הכדור להפתעה.
7 בשלוש צלחות נפרדות מניחים קמח, ביצה טרופה ובשלישית פירורי פאנקו או פירורי לחם.
8 טובלים לפי הסדר ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
9 מגישים עם פלחי לימון.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות