עוגת משמשים בחושה

טעם של פעם – עוגת משמש בחושה קלה להכנה בטעם קיצי של ילדות

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

28ם גרם משמשים (7 משמשים בערך, חצויים)
קמח 130 גרם
חמאה 70 גרם
שמנת חמוצה 80 גרם (כחצי מיכל)
גרידת לימון מחצי לימון
סוכר 160 גרם (חצי כוס + 2 כפות)
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
לסירופ קרמל:
סוכר 180 גרם (חצי כוס + 3 כפות)
מים 80 מ"ל (קצת פחות מחצי כוס)
אופן הכנה
לתבנית 22 ס"מ
1 משמנים תבנית בחמאה
2 מניחים את המשמשים החצויים על התבנית המשומנת
3 מכינים סירופ קרמל: שמים את הסוכר והמים בסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים אש, מערבבים עד שסירופ מקבל צבע ענברי ומסירים מהאש
4 שופכים את הקרמל על המשמשים
5 מחממים תנור ל180 מעלות
6 מקציפים חמאה רכה עם סוכר במיקסר עד לקבלת קרם בהיר אוורירי
7 מוסיפים ביצים, בלי להפסיק להקציף, שמנת חמוצה, סוכר וניל, גרידת לימון.
8 מנפים קמח עם אבקת אפייה ומלח, מערבבים בעזרת מרית סיליקון לתערובת אחידה.
9 יוצקים את הבלילה באופן שווה על המשמשים המקורמלים.
10 מכניסים לתנור לכ40-45 דקות
11 מוציאים את התבנית מהתנור, נותנים לעוגה להצטנן 15 דקות, ואז הופכים על תבנית שטוחה
12 מגישים ומפזרים מעט אבקת סוכר מלמעלה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות