שטרודל תפוחים של מיקי שמו

קינוח דל קלוריות: עוגת תפוחי עץ וצימוקים מבצק פילו, קל להכין, עם קצת פחות רגשות אשמה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 תפוחי עץ בינוניים קלופים מסוג גרנד סמיט
25 גר’ חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
3 עלי פילו
מקל וניל, חצוי ומגורר
1/4 כוס צימוקים
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן קנולה
לקישוט
אבקת סוכר
אופן הכנה
הכנת התפוחים
1 חוצים את התפוחים לשניים, מוציאים את הגרעינים ולאחר מכן פורסים את התפוחים. חשוב להקפיד שכל החתיכות באותו עובי.
2 מקפיצים חמאה, תפוחים וסוכר על מחבת קרמי במשך 10 דקות. ממיסים חמאה ואליה מוסיפים את התפוחים. מערבבים במשך 2 דקות, מוסיפים לתערובת את הסוכר וממשיכים לערבב בערך עוד 10-8 דקות עד שכל התפוחים יתקרמלו ויתרככו מעט.
3 מכבים את האש ומשאירים את התפוחים לצינון של מספר דקות.
4 אחרי שהתערובת התקררה מערבבים את התפוחים עם צימוקים.
הכנת עלי הפילו
1 לוקחים שני עלי פילו ומניחים אותם בחפיפה מלאה אחד לשני. מוסיפים עוד עלה פילו אחד ומניחים אותו בחפיפה של 50% מהשניים האחרים.
2 מורחים או מרססים שכבה דקה של שמן על גבי העלה העליון.
3 מניחים שכבת תפוחי עץ בצד שקרוב אליכם.
4 עוטפים את התפוחים עם העלים, מקפלים מכפלת בצדדים, ומגלגלים לרולדת שטרודל.
5 מניחים את הרולדה על נייר אפייה בתבנית ומרססים ריסוס קצר של שמן. מורחים ביצה על מנת לקבל מראה אטרקטיבי בגמר האפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ב-195 מעלות ל-20 דקות.
6 מוציאים מהתנור ומחכים כ-10 דקות שיצטנן קצת, מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר להוסיף גלידה, קצפת וקינמון.
שטרודל תפוחים של מיקי שמו
שטרודל תפוחים של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      שטרודל תפוחים

       במידה ורוצה להכין ערב לפני האירוח , ומשאירה במקרר לאחר אפייה , לא יצטברו נוזלים?

       במידה ורוצה להכין ערב לפני האירוח , ומשאירה במקרר לאחר אפייה , לא יצטברו נוזלים?
      אתי says:
      • לא יצטברו נוזלים

        לא יצטברו נוזלים
        rotem says:

    אולי יעניין אותך גם