שטרודל תפוחים של מיקי שמו
קינוח דל קלוריות: עוגת תפוחי עץ וצימוקים מבצק פילו, קל להכין, עם קצת פחות רגשות אשמה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 תפוחי עץ בינוניים קלופים מסוג גרנד סמיט
25 גר’ חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
3 עלי פילו
מקל וניל, חצוי ומגורר
1/4 כוס צימוקים
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן קנולה
לקישוט
אבקת סוכר
אופן הכנה
הכנת התפוחים
1 חוצים את התפוחים לשניים, מוציאים את הגרעינים ולאחר מכן פורסים את התפוחים. חשוב להקפיד שכל החתיכות באותו עובי.
2 מקפיצים חמאה, תפוחים וסוכר על מחבת קרמי במשך 10 דקות. ממיסים חמאה ואליה מוסיפים את התפוחים. מערבבים במשך 2 דקות, מוסיפים לתערובת את הסוכר וממשיכים לערבב בערך עוד 10-8 דקות עד שכל התפוחים יתקרמלו ויתרככו מעט.
3 מכבים את האש ומשאירים את התפוחים לצינון של מספר דקות.
4 אחרי שהתערובת התקררה מערבבים את התפוחים עם צימוקים.
הכנת עלי הפילו
1 לוקחים שני עלי פילו ומניחים אותם בחפיפה מלאה אחד לשני. מוסיפים עוד עלה פילו אחד ומניחים אותו בחפיפה של 50% מהשניים האחרים.
2 מורחים או מרססים שכבה דקה של שמן על גבי העלה העליון.
3 מניחים שכבת תפוחי עץ בצד שקרוב אליכם.
4 עוטפים את התפוחים עם העלים, מקפלים מכפלת בצדדים, ומגלגלים לרולדת שטרודל.
5 מניחים את הרולדה על נייר אפייה בתבנית ומרססים ריסוס קצר של שמן. מורחים ביצה על מנת לקבל מראה אטרקטיבי בגמר האפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ב-195 מעלות ל-20 דקות.
6 מוציאים מהתנור ומחכים כ-10 דקות שיצטנן קצת, מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר להוסיף גלידה, קצפת וקינמון.
שטרודל תפוחים
במידה ורוצה להכין ערב לפני האירוח , ומשאירה במקרר לאחר אפייה , לא יצטברו נוזלים?
במידה ורוצה להכין ערב לפני האירוח , ומשאירה במקרר לאחר אפייה , לא יצטברו נוזלים?
אתי says:
לא יצטברו נוזלים
לא יצטברו נוזלים
rotem says: