מאפה תפוחים בנינג’ה גריל
מאפי פרחים עם טבעות תפוחי עץ בנינג'ה גריל. מאפה תפוחים פריך, מנה אחרונה קלילה וטעימה לט"ו בשבט שמכינים במינימום מאמץ
קרדיט: Studio R.Y
זמן הכנה
25 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
45 דק'
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילה בצק עלים מופשר ע"פ הוראות היצרן
3 תפוחי עץ פינק ליידי בינוניים או תפוח עץ סמיט
1 ביצה M להברשה
4 כפות סוכר לבן
2 כפיות קינמון טחון
10 אוכמניות טריות
אופן הכנה
הכנה
1 שוטפים היטב את התפוחים, מוציאים את ליבת הגרעינים של כל תפוח ופורסים אותם לפרוסות דקות (אם לא משתמשים מיד מומלץ לסחוט על פרוסות התפוחים מעט מיץ לימון/תפוז על מנת למנוע השחרה).
2 מפזרים מעט קמח על משטח עבודה, מניחים את בצק העלים (המופשר ע”פ הוראות היצרן) על גבי משטח העבודה המקומח, מרדדים מעט את הבצק (לא חובה).
3 חותכים את הבצק לריבועים שווים של 4 ס״מ x 4 ס״מ, קורצים בכל פינה של ריבוע חריצים, מניחים פרוסת תפוח במרכז הריבוע ומושכים את הקצוות למרכז ריבוע בצק העלים, איפה שיש את החור בפרוסת התפוח (מודגם בסרטון).
4 מערבבים בקערה את הקינמון והסוכר.
5 שוברים את הביצה לקערה קטנה וטורפים היטב, מורחים את המאפים בביצה הטרופה, מפזרים מעט מתערובת הסוכר והקינמון. מניחים במרכז כל מאפה אוכמנייה.
6 אופים בנינג׳ה גריל, מצב טיגון אוויר, על חום של 180 מעלות למשך 20 דקות, ועד שהמאפים מקבלים גוון זהוב ויפה. מגישים ובתאבון.