עוגת תפוחים בחושה עם פקאן וקינמון
מתכון לעוגת תפוחים בחושה עם פקאן וקינמון, רכה, עסיסית והכי חשוב מכינים אותה ב-10 דקות. מושלמת לכל יום בשנה ולראש השנה במיוחד
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
200 גרם חמאה רכה, בטמפ' החדר
¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
4 ביצים
2 גביעי יוגורט (400 מ"ל)
½2 כוסות קמח (350 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
לתערובת תפוחים ואגוזי פקאן:
5 תפוחים בינוניים חתוכים לקוביות
80 גרם פקאן קצוץ גס
2 כפות קינמון
2 כפות סוכר חום כהה (אפשר גם לבן או דמררה)
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו ומשמנים, או מרפדים בנייר אפייה, תבנית בקוטר 28/32 ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק.
2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה וסוכר ומעבדים עד לקבלת מרקם קרמי. עוצרים את המיקסר ובעזרת לקקן "מנתקים" את החמאה מדפנות הקערה ומוו הגיטרה.
3 מפעילים שוב את המיקסר במהירות נמוכה ותוך כדי מוזגים את הביצים אחת אחרי השניה ומגבירים מעט, ברגע שכל הביצים נטמעו
4 מנמיכים מהירות ומוסיפים שמנת חמוצה. מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה
5 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את הכול לקערת המיקסר ומעבדים מעט לאיחוד הבלילה, עוצרים את המיקסר.
6 מערבבים את כל מצרכי תערובת התפוחים והפקאן ומקפלים לבלילה
7 יוצקים את הבלילה עם התפוחים והפקאנים לתבנית
8 אופים בתנור שחיממנו מראש כ-40 דקות (תלוי בתבנית). העוגה מוכנה כאשר מכניסים שיפוד או סכין ויש פירורים לחים