עוגת תפוחים ותבלינים מדהימה ורכה

מתכון לעוגת תפוחים קלה להכנה לחגים ולכל השנה. העוגה נפלאה בדיוק כמו שהיא ללא כל תוספת והיא חגיגית במיוחד בתוספת קרם וזילוף של דבש. ואם אתם בוחרים בצורת הגשה ממש משודרגת, מוזמנים להוסיף גם שברי קרמל ושקדים מהירים שירשימו את האורחים. 

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
60 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבלילה:
חמאה רכה – 100 גרם
סוכר – חצי כוס
ביצים (גודל L) – 3
יוגורט טבעי – גביע של 200 מ"ל (לגרסת פרווה אפשר להמיר במעדן סויה)
רסק תפוחי עץ – גביע קטן (כ-40 גרם)
מלח – רבע כפית
גרידת לימון – מלימון שלם
מיץ לימון – כף
קמח תופח – כוס וחצי
סודה לשתיה – חצי כפית
קינמון טחון – כפית
אפשרות – הל טחון, ג'ינג'ר טחון, אגוז מוסקט – כחצי כפית מכל אחד
לשכבת התפוחים:
תפוח ירוק (גרנד סמית) – 3 קלופים, מגולענים, וחתוכים לפרוסות דקיקות
דבש – 2 כפות
מיץ לימון – כף
קינמון טחון – כפית גדושה
רום/וויסקי – רבע כוס (אפשר להחליף בליקר או סיידר תפוחים)
לפיזור מעל (לפני שמכניסים לאפיה) – 2 כפות סוכר חום
למי שרוצה להוסיף קרם:
שמנת מתוקה (250 מ"ל) (לגרסת פרווה ניתן להמיר בשמנת צמחית)
גבינת שמנת/מסקרפונה – 100 גרם (לגרסת פרווה ניתן להמיר במעדן סויה/קרם קוקוס ששהה 6 שעות במקרר)
אינסטנט פודינג וניל – 2 כפות גדושות
אבקת סוכר – 2 כפות גדושות
תמצית וניל – כפית
דבש – לזילוף
לקישוטי קרמל ושקדים
סוכר דמררה – כ-100 גרם
פרוסות שקדים קלופים – כ-50 גרם
מלח גס – כרבע כפית
אופן הכנה
1 -מכוונים את התנור לתוכנית אוטומטית לאפיית עוגה על 180 מעלות
2 -לוחצים על כפתור הטמפרטורה לחיצה ארוכה להפעלת חימום מהיר של התנור
3 מקלפים את התפוחים (הכי פשוט עם קולפן) חותכים לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר, מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים אליה את יתר המרכיבים של שכבת התפוחים ומערבבים בעדינות. מניחים בצד.
4 בקערה נפרדת, גדולה, מערבלים את החמאה הרכה והסוכר כחצי דקה לאיחוד
5 מוסיפים את הביצים ומערבלים כ-2 דקות לקבלת קציפה בהירה
6 מוסיפים את יתר מרכיבי הבלילה (את הקמח מוסיפים בהדרגה) ומערבלים עד לאיחוד
7 מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 24 משומנת עם ספריי שמן לאפיה/חמאה. מיישרים (הבלילה מגיעה לגובה כמחצית התבנית וזה בסדר)
8 מערבבים מעט את תכולת קערת התפוחים, ומסדרים אותם יפה, ללא הנוזלים. פרוסה בצמוד ומעט מעל קודמתה. מתחילים במעגל החיצוני ועוברים פנימה עד לכיסוי כל הבלילה
9 מפזרים סוכר חום וקינמון טחון בצורה אחידה על כל התפוחים
10 מכניסים לתנור החם, על 180 מעלות, בשלב האמצעי – לכ-50 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והתפוחים זהובים
11 בינתיים, אם רוצים, מכינים את הקרם – מקציפים לקרם יציב את כל המרכיבים, מכסים ושומרים במקרר (ניתן להכין עד 3 ימים מראש)
12 כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומניחים לצינון קל
13 אם רוצים, עוברים ל-הכנת קישוטי הקרמל והשקדים –
14 -מעבירים את התנור לתוכנית הטורבו (למעלה ולמטה) ומעלים ל-250 מעלות
15 -מרפדים את מגש התנור בנייר אפיה, מפזרים את הסוכר בשכבה דקה ואחידה בחלק המרכזי קדמי של התנור (ולא בחלק האחורי) ומכניסים לתנור לכ-5 דקות עד שהסוכר הופך נוזלי
16 -מוציאים בזהירות רבה ומייד מפזרים את השקדים מעל שכבת הסוכר הנוזלי (כמובן הזהרו לא לגעת, זה לוהט!) הקרמל מתקשה במהירות אז חשוב לבצע זאת ממש בסמוך להוצאת התבנית
17 -מניחים בזהירות נייר אפיה נוסף מעל, ובעזרת מגבת או מערוך לוחצים מעט את השקדים שיידבקו לסוכר. מניחים לצינון והתקשות של כ-10 דקות (עם הנייר מעל)
18 -כשהקרמל התקשה לחלוטין, מסירים את הנייר ושוברים את שכבת הקרמל לחתיכות גסות
19 חותכים את העוגה למשולשים, מעבירים לצלחות הגשה אישיות, מניחים לצד כל משולש תלולית יפה של קרם וקישוט קרמל. מזלפים דבש בנדיבות ומגישים מייד
טיפים של AEG:
1 *טיפ AEG – לתנור שלנו יש טכנולוגיה מיוחדת לאפיה אחידה- כך שלא תצטרכו להוציא, לסובב או להפוך- המנות שלכם יצאו מושלמות בכל מקום בו תניחו אותן בתנור!

לעוד פרטים על מוצרי AEG לחצו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות