עוגת תפוחים פרווה וכשרה לפסח
עוגה עם בסיס אגוזי לוז, תפוחים ווניל משובחת וכשרה לפסח!! גבוהה, עסיסית ואוורירית מתוך הבלוג באטרקאפ קיטצ'ן. מושלמת לליל הסדר

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבסיס אגוזי לוז:
1 כוס אגוזי לוז קצוצים קלויים
1/2 שקית קמח תופח כשר לפסח (100 גרם)
2 כפות מייפל
1/4 כוס שמן זית
למלית:
3 תפוחים מקולפים וחתוכים לגפרורים דקים
2 כפות סוכר חום
1/2 כף קינמון
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 שקית אבקת אפיה כשרה לפסח (100 גרם)
1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים קלויים
אבקת אפייה לקישוט
אופן הכנה
מכינים את הבסיס:
1 מערבבים היטב אגוזי לוז, חצי שקית קמח תופח כשר לפסח, 2 כפות מייפל ושמן זית
2 מרפדים תבנית אפייה (גודל 20) בנייר אפייה ומשמנים, מהדקים עליה את הבסיס היטב
3 מכניסים לתנור על 170 מעלות ל 7 דקות
מכינים את המלית:
1 מכניסי לסיר את התפוחים, מייפל, סוכר חום, מיץ לימון, קינמון ותמצית וניל ומבשלים כ 5 דקות על האש עד לריכוך. מסירים מהאש ומצננים ומסננים מנוזלים
2 בקערת מיקסר מקציפים את הביצים במשך 7 דקות
3 מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר, 1/2 כפית קינמון, 1/2 שקית קמח תופח, אבקת אפייה ואחרי כל רכיב שמוסיפים מערבבים
4 מוסיפים את תערובת התפוחים המסוננת למלית ומערבבים
5 שופכים את המלית על בסיס העוגה ומכניסים לתנור על 170 מעלות לכ-30 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא יבש
6 כשהעוגה מתקררת לגמרי מקשטים בענני אבקת סוכר
מתוך האינסטגרם של Buttercup Kitchen
עוגת תפוחים לפסח
מה הכמות בחצי חבילה בבקשה, ואיזה תבנית? תודה says: