אפיו – מרק סלרי וארטישוק טורקי
מתכון לאפיו – מרק משביע מאוד שאוכלים בארוחה מפסקת ביום כיפור, או בפסח עם מצה. מתכון של הבלוגרית נורית כחלון-סיני
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שורשים של סלרי שטופים היטב, ללא קליפה ועם קצת עלים, חתוכים לשישיות.
תחתיות של ארטישוק חתוכים (אפשר כמובן קפואים)
גזר מקולף ופרוס
1 כף מלח
מיץ מ-2 לימונים גדולים ועסיסיים וגם את הלימונים עצמם (הסחוטים)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לתיקון טעמים
אופן הכנה
1 מכניסים את כל הירקות לסיר ממלאים מים עד כיסוי
2 מביאים לרתיחה, מוסיפים את הלימון
3 משאירים על האש 30 דקות עד לריכוך הירקות
לבלוג של נורית