עוגיות אמסטרדם במילוי שוקולד בלונדי
מתכון לעוגיות אמסטרדם שוקולדיות במילוי בלונדי חלומיות. מתכון קל ופשוט שיוציא אתכם.ן מאסטרשף של הבלוגרית שיר דוד בכר מהבלוג קראמבל
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים ל-15 עוגיות
110 גרם חמאה רכה מאוד
210 גרם סוכר חום גולדן
2 ביצים
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
2 כפות קורנפלור
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
200 גרם קמח לבן
100 גרם שוקולד בלונדי קרמל מלוח
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר 2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה.
2 מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף עוד דקה.
3 מוסיפים שוקולד מומס ואבקת קקאו ומערבבים.
4 מוסיפים קורנפלור, סודה לשתייה וקמח ומערבבים היטב.
5 מעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות, הבצק חייב להתייצב.
6 מחממים תנור ל-180-190 מעלות.
7 מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים (כל עוגייה שוקלת 50 גרם).
8 משטחים מעט כל כדור על כף היד, מניחים קוביית שוקולד בלונדי וסוגרים היטב, מכדררים ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
9 שימו לב להניח את העוגיות במרווחים גדולים, הן מאוד משתטחות באפייה.
10 אופים במשך 8-10 דקות בלבד, לא יותר.
11 מצננים מעט ואוכלים ישירות כל עוד העוגייה חמימה והמילוי שלה נוזלי.