צ’יפס אמסטרדם בנינג’ה ספידי
צ'יפס קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים, קל ומהיר להכנה בנינג'ה ספידי – בלי טיגון עמוק וכמעט בלי שמן, התוספת המושלמת לארוחה ללא רגשות אשם

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
שעה ו-10 דק׳
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם תפוחי אדמה מזן דזירה או כל זן אחר שמתאים לטיגון
3 כפות שמן קנולה
1 קורט מלח גס
אופן הכנה
הכנה
1 מקלפים את תפו״א ופורסים אותם לצ’יפס עבים (1 ס”מ עובי).
2 משרים בקערה עם מי קרח למשך 30 דקות (כדי להיפטר מעודף עמילן).
3 מסננים ושוטפים היטב ומייבשים היטב על מגבת מטבח ונייר סופג – ככל שה’ציפס יהיו יבשים יותר – כך יצאו קריספיים וטעימים יותר!
4 מעבירים אותם לקערה יחד עם השמן ומערבבים היטב.
5 פותחים את מכשיר הנינג’ה ספידי, מכניסים את צלחת הטיגון עם הרגליים מקופלות למיקום התחתון ומעבירים את המתג החכם למצב טיגון באוויר/בישול; בוחרים בתכנית טיגון באוויר חם – מכוונים את הטמפרטורה ל-200 מעלות צלסיוס ואת הזמן ל-25 דקות.
6 סוגרים את המכסה, לוחצים על כפתור התחלה/עצירה, ומפעילים את המכשיר הריק לצורך חימום מקדים של 5 דקות.
7 פותחים את המכסה ומסדרים מעל צלחת הטיגון את הצ’יפס בערימה אחידה. סוגרים, וממשיכים את תהליך הטיגון למשך 20 דקות נותרות.
8 לאחר כ-10 דקות, פותחים ומערבבים; סוגרים וממשיכים בטיגון.
9 לאחר 20 דקות בודקים – במידה והצ’יפס מוכן מסיימים בישול; במידה ורוצים אקסטרה קראנץ’ או צבע, מסיימים את כל זמן הטיגון.
10 מגישים עם כל הדיפים שאתם אוהבים – קטשופ, מיונז, חרדל וכו’.