עוגת יומהולדת כזאת עוד לא נתקלתם של ג'יימי אוליבר

אין חגיגה בלי עוגת שוקולד: מתכון לעוגת יומהולדת של ג'יימי אוליבר

אופן הכנה
עוגת שוקולד
1 מחממים תנור ל – 180 מעלות.
2 שמים נייר אפיה על 2 תבניות עגולות בגודל 20 ומשמנים.
3 מוסיפים 4 כפות מים רותחים ל – 4 כפות אבקת קקאו ומערבבים.
4 מוסיפים לקקאו גרידה של שני תפוזים.
5 מקציפים את הסוכר והחמאה עד שהתערובת הופכת אוורירית ואז מוסיפים את תערובת הקקאו, הביצים, הקמח ואת אבקת האפיה ומערבבים היטב.
6 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ – 25 – 20 דקות – כדי לבדוק אם העוגה האפיה הכניסו קיסם למרכזה למשך 5 שניות, אם הוא יוצא נקי, העוגה מוכנה.
7 מאפשרים לעוגה להתקרר כעשר דקות ומוציאים אותה מהתבנית.
8 בנתיים מכינים את קרם השוקולד: מניחים את החמאה, אבקת הסוכר והשוקולד בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מרי).
9 סוחטים תפוז והוסיפו 3 כפיות מיץ לקרם השוקולד ותנו לו להתקרר.
10 מקציפים את השמנת.
11 מפרידים פלחים משני תפוזים.
12 מוציאים את ספוגי העוגות מנייר האפיה.
13 ממקמים את אחד מספוגי העוגות על צלחת ומרחו את קרם השמנת.
14 מעל קרם השמנה ממקמים את פלחי התפוזים.
15 יוצרים מעין סנדוויץ’ ע”י הוספת הספוג הנוסף מעל השמנת והתפוזים.
16 מכסים את השכבה העליונה של העוגה בקרם השוקולד ונותנים לה להתקרר.
17 מקשטים בפלחי התפוזים שנותרו.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות