עוגת יום הולדת של ג'יימי אוליבר

אין חגיגה בלי עוגת שוקולד: מתכון לעוגת יום הולדת שעוד לא נתקלתם בכזאת של ג'יימי אוליבר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 כפות אבקת קקאו
3 תפוזים + גרידת תפוזים
200 גרם סוכר
300 גרם חמאה
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר, איכותי
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם קמח תופח
200 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
אופן הכנה
עוגת שוקולד
1 מחממים תנור ל – 180 מעלות.
2 שמים נייר אפיה על 2 תבניות עגולות בגודל 20 ומשמנים.
3 מוסיפים 4 כפות מים רותחים ל – 4 כפות אבקת קקאו ומערבבים.
4 מוסיפים לקקאו גרידה של שני תפוזים.
5 מקציפים את הסוכר והחמאה עד שהתערובת הופכת אוורירית ואז מוסיפים את תערובת הקקאו, הביצים, הקמח ואת אבקת האפיה ומערבבים היטב.
6 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ – 25 – 20 דקות – כדי לבדוק אם העוגה האפיה הכניסו קיסם למרכזה למשך 5 שניות, אם הוא יוצא נקי, העוגה מוכנה.
7 מאפשרים לעוגה להתקרר כעשר דקות ומוציאים אותה מהתבנית.
8 בנתיים מכינים את קרם השוקולד: מניחים את החמאה, אבקת הסוכר והשוקולד בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (באן מרי).
9 סוחטים תפוז והוסיפו 3 כפיות מיץ לקרם השוקולד ותנו לו להתקרר.
10 מקציפים את השמנת.
11 מפרידים פלחים משני תפוזים.
12 מוציאים את ספוגי העוגות מנייר האפיה.
13 ממקמים את אחד מספוגי העוגות על צלחת ומרחו את קרם השמנת.
14 מעל קרם השמנה ממקמים את פלחי התפוזים.
15 יוצרים מעין סנדוויץ’ ע”י הוספת הספוג הנוסף מעל השמנת והתפוזים.
16 מכסים את השכבה העליונה של העוגה בקרם השוקולד ונותנים לה להתקרר.
17 מקשטים בפלחי התפוזים שנותרו.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות