פאי תפוחים אמריקאי
מתכון לפאי תפוחים קלאסי, קל להכנה, מבצק פאי מושלם, תפוחים מבושלים וגלידת וניל בצד
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/07/04104144/AdobeStock_176292479.jpg)
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
300 גרם קמח
75 גרם סוכר
150 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
50 מ"ל חלב
למילוי:
4 תפוחי גרניט סמית בגודל בינוני
200 גרם סוכר חום בהיר
2 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 כפות קורנפלור
3 כפות מים קרים
חלב להברשה מלמעלה
סוכר לפיזור מלמעלה
אופן הכנה
מכינים את המילוי:
1 מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפרוסות דקות
2 מעבירים לסיר, מוסיפים את הסוכר, הקינמון ואגוז המוסקט מערבבים היטב
3 מניחים על האש ומקפידים לערבב לעתים קרובות
4 ברגע שהוא מתחיל לבעבע, ממיסים את הקורנפלור עם מים ומוסיפים לתערובת התפוחים ממשיכים לבשל עד שהוא מסמיך
5 לאחר שהמילוי הסמיך מעבירים לקערה ואז מכסים ומצננים
מכינים את הבצק:
1 מכניסים לקערה את הקמח, הסוכר והחמאה הקרה (חתוכה לקוביות)
2 מערבבים בעזרת הידיים עד שאין גושי חמאה גדולים
3 מוסיפים את החלב ומאחדים את הבצק
4 מחלקים את הבצק ל2 חלקים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל30 דקות
5 חלק אחד מרדדים דק ומכניסים לתבנית פאי משומנת (רצוי עם תחתית נשלפת)
6 בעזרת מערוך על הקצוות העליונות של התבנית נפתרים מהבצק העודף
7 שופכים את המילוי על הבצק
8 לרשת הבצק העליונה: מרדדים את החצי השני של המאפה וחותכים לרצועות
9 מסדרים בצורת שתי וערב את הרצועות על גבי המילוי
10 מחממים תנור על 160 מעלות
11 מברישים בחלב את רשת הבצק, מפזרים סוכר מלמעלה ומכניסים לתנור ל30-35 מעלות עד להשחמה
12 מגישים עם כדור גלידה!
פאי תפוחים אמריקאי
מה גודל תבנית?
מה גודל תבנית?
מירי says:
24ס"מ
24ס"מ
adi says:
פאי תפוחים
אפשר להשתמש בבצק עלים?
אפשר להשתמש בבצק עלים?
אילית says:
אפשר
אפשר
adi says: