פאי תפוחים אמריקאי

מתכון לפאי תפוחים קלאסי, קל להכנה, מבצק פאי מושלם, תפוחים מבושלים וגלידת וניל בצד

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
300 גרם קמח
75 גרם סוכר
150 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
50 מ"ל חלב
למילוי:
4 תפוחי גרניט סמית בגודל בינוני
200 גרם סוכר חום בהיר
2 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 כפות קורנפלור
3 כפות מים קרים
חלב להברשה מלמעלה
סוכר לפיזור מלמעלה
אופן הכנה
מכינים את המילוי:
1 מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפרוסות דקות
2 מעבירים לסיר, מוסיפים את הסוכר, הקינמון ואגוז המוסקט מערבבים היטב
3 מניחים על האש ומקפידים לערבב לעתים קרובות
4 ברגע שהוא מתחיל לבעבע, ממיסים את הקורנפלור עם מים ומוסיפים לתערובת התפוחים ממשיכים לבשל עד שהוא מסמיך
5 לאחר שהמילוי הסמיך מעבירים לקערה ואז מכסים ומצננים
מכינים את הבצק:
1 מכניסים לקערה את הקמח, הסוכר והחמאה הקרה (חתוכה לקוביות)
2 מערבבים בעזרת הידיים עד שאין גושי חמאה גדולים
3 מוסיפים את החלב ומאחדים את הבצק
4 מחלקים את הבצק ל2 חלקים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל30 דקות
5 חלק אחד מרדדים דק ומכניסים לתבנית פאי משומנת (רצוי עם תחתית נשלפת)
6 בעזרת מערוך על הקצוות העליונות של התבנית נפתרים מהבצק העודף
7 שופכים את המילוי על הבצק
8 לרשת הבצק העליונה: מרדדים את החצי השני של המאפה וחותכים לרצועות
9 מסדרים בצורת שתי וערב את הרצועות על גבי המילוי
10 מחממים תנור על 160 מעלות
11 מברישים בחלב את רשת הבצק, מפזרים סוכר מלמעלה ומכניסים לתנור ל30-35 מעלות עד להשחמה
12 מגישים עם כדור גלידה!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      פאי תפוחים אמריקאי

       מה גודל תבנית?

       מה גודל תבנית?
      מירי says:
      • 24ס"מ

        24ס"מ
        adi says:
    • 1

      פאי תפוחים

       אפשר להשתמש בבצק עלים?

       אפשר להשתמש בבצק עלים?
      אילית says:
      • אפשר

        אפשר
        adi says: