עוגת שוקולד מדהימה ללא גלוטן עם קמח שקדים

מתכון לעוגת שוקולד פרווה, קלה, טעימה בטירוף, עוגה שילדים אוהבים (וגם מבוגרים), אפילו יותר טעימה ביום למחרת. מתכון של הבלוגרית מוריה רז יונה

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כוס קמח מצה ללא גלוטן
1 כוס שקדים טחונים/קמח שקדים
1/2 כוס קורנפלור
1/2 כוס קקאו
2 שקיות סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3/4 1 כוס סוכר לבן
1/2 1 כוס מים רותחים
3/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים L
לציפוי גנאש שוקולד:
125 גרם שוקולד מריר
125 מ״ל שמנת צמחית או חלבית לפי העדפה אישית.
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170-175 מעלות (לא טורבו!)
2 בקערה מניחים את כל המצרכים היבשים ומערבבים עד שאין גושים
3 מוסיפים מים רותחים ושמן ומערבבים לעיסה חלקה לא לערבב יותר מדי
4 כעת להוסיף ביצים ווניל ולתת ערבוב להטמעת הביצים בתערובת בלבד
5 לשמן תבנית ולצקת את בלילת העוגה לתבנית
6 מכניסים לתנור למשך 45-55 דקות תלוי בתנור שלכם
7 למשך 45-55 דקות תלוי בתנור שלכם. זהירות לא לייבש אותה
8 מרתיחים במיקרוגל שמנת, מוסיפים אותה לשוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
9 שופכים את הגנאש על העוגה ומקשטים עם קוקוס או סוכריות
10 שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר, ולמחרת היא אפילו טעימה יותר ורכה מאוד!
איך אפשר לסרב לעוגה כזו? צילום: מוריה רז יונה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    3 תגובות

    • 3

      הכנתי את העוגה. יצאה טעימה

       

       
      נירית says:
    • 2

      עוגה מעולה!!! ממליצה!

       

       
      אפרת says:
    • 1

      עוגת שוקולד

       ❤

       ❤
      אומרי says:

    אולי יעניין אותך גם: