עוגת שוקולד ממכרת לפסח

מתכון לעוגת שוקולד שגם נראית מדהים וטעימה בטירוף, קלה להכנה, ללא גלוטן, מתאימה לכל ימות השנה והכי מתאימה בפסח. של הבלוגרית חיה טאבודה

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

שוקולד מריר 180 גרם
70 גרם חמאה ללא מלח
6 ביצים
150 גרם סוכר
20 גרם אבקת קקאו
1 כף וניל
1/4 כפית מלח
לקישוט: אבקת סוכר, תות שדה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 בקערה מניחים חמאה ושוקולד מריר ונמיס בבן מארי או במיקרו.
3 בקערה נוספת מסיפים את החלמונים וחצי כמות מהסוכר תוך כדי ערבוב. נסנן פנימה קקאו והשוקולד מומס ונערבב עד תערובת חלקה.
4 מכניסים לקערת המיקסר עם בלון הקצפה את החלבונים ומקציפים, נוסיף בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף תפוח ויציב.
5 נוסיף את תערובת השוקולד עד לקערה ובעזרת לקקן נערבב בתנועות קיפול עד קבלת בלילה תפוחה מאוד וחלקה.
6 נשמן תבנית עגולה קוטר 22 ונצפה בנייר אפייה, מוסיפים את הבלילת העוגה ואופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות ל30-35 דקות
7 העוגה מוכנה כשהעוגה מעט רכה במרכז ויציבה יותר בשוליים,נוציא את העוגה ונצנן עד שתגיע לטמפרטורת החדר
8 לפני ההגשה מפדרים את העוגה באבקת סוכר ואפשר לקשט עם תותים
צילום: חיה טאבודה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      החלפת חמאה בשמן

      האם בעוגת השוקולד אפשר להחליף את החמאה ולשים שמן. תודה

      האם בעוגת השוקולד אפשר להחליף את החמאה ולשים שמן. תודה
      הרשקוביץ חנה says:
      • בטח, 60 גרם שמן

        בטח, 60 גרם שמן
        adi says: