עוגת שוקולד ממכרת לפסח
מתכון לעוגת שוקולד שגם נראית מדהים וטעימה בטירוף, קלה להכנה, ללא גלוטן, מתאימה לכל ימות השנה והכי מתאימה בפסח. של הבלוגרית חיה טאבודה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שוקולד מריר 180 גרם
70 גרם חמאה ללא מלח
6 ביצים
150 גרם סוכר
20 גרם אבקת קקאו
1 כף וניל
1/4 כפית מלח
לקישוט: אבקת סוכר, תות שדה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 בקערה מניחים חמאה ושוקולד מריר ונמיס בבן מארי או במיקרו.
3 בקערה נוספת מסיפים את החלמונים וחצי כמות מהסוכר תוך כדי ערבוב. נסנן פנימה קקאו והשוקולד מומס ונערבב עד תערובת חלקה.
4 מכניסים לקערת המיקסר עם בלון הקצפה את החלבונים ומקציפים, נוסיף בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף תפוח ויציב.
5 נוסיף את תערובת השוקולד עד לקערה ובעזרת לקקן נערבב בתנועות קיפול עד קבלת בלילה תפוחה מאוד וחלקה.
6 נשמן תבנית עגולה קוטר 22 ונצפה בנייר אפייה, מוסיפים את הבלילת העוגה ואופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות ל30-35 דקות
7 העוגה מוכנה כשהעוגה מעט רכה במרכז ויציבה יותר בשוליים,נוציא את העוגה ונצנן עד שתגיע לטמפרטורת החדר
8 לפני ההגשה מפדרים את העוגה באבקת סוכר ואפשר לקשט עם תותים
החלפת חמאה בשמן
האם בעוגת השוקולד אפשר להחליף את החמאה ולשים שמן. תודה
האם בעוגת השוקולד אפשר להחליף את החמאה ולשים שמן. תודה
הרשקוביץ חנה says:
בטח, 60 גרם שמן
בטח, 60 גרם שמן
adi says: