עוגת שקדים כשרה לפסח ב10 דקות של ענת אלישע

מתכון לעוגת שקדים כשרה לפסח עם סירופ תפוזים! עסיסית, קלה להכנה שלא תוכלו להפסיק ליישר. מתוך ענת אלישע עושה פסח

1 דירוגים
2 תגובות
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

5 ביצים
כוס סוכר
250 גרם שקדים טחונים
2 כפות קמח מצה
לסירופ:
¾ כוס תפוזים
חצי כוס סוכר
מקל קינמון
לקישוט: שקדים פרוסים קלופים
אופן הכנה
לעוגה:
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 מקציפים את הביצים עם כוס סוכר
3 מקפלים קמח שקדים וקמח מצה לתוך התערובת
4 יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצית 26 משומנת
5 מפזרים מעל את השקדים הפרוסים
6 אופים כ 25 דק עד שהקיסם יוצא יבש
לסירופ:
1 שמים את כל המרכיבים לסיר
2 מביאים לרתיחה ומבשלים כ 3-4 דקות על אש בינונית
3 מחוררים את העוגה עם מזלג
4 ויוצקים את הסירופ מעל העוגה
צילום: שירן כהן שי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      במקום קמח מצה אפשר קמח אחר או עוד שקדים?

       

       
      סמדר says:
      • המתכון הספציפי הזה הוא עם קמח מצה אבל בהחלט אפשר לנסות

        המתכון הספציפי הזה הוא עם קמח מצה אבל בהחלט אפשר לנסות
        rotem says:
    • 1

      שקדים טחונים זה קמח שקדים?

       

       
      שירלי says: