פיצה בוראטה של עדיקוש
מתכון חגיגי וקל להכנה לשבועות לפיצה עם גבינת בוראטה נשפכת מלמעלה, אין יותר טעים מזה! מתכון שיכנס לתפריט שלכם בבית.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
500 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים / 5 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
325 מ”ל מים פושרים
לפיצה:
רוטב עגבניות לפיצה
עגבניות אדומות פרוסות דק
חומץ בלסמי מצומצם
עלי רוקולה
כפית אורגנו
400 גרם גבינת מוצרלה
גבינת בוראטה
בזיליקום טרי
אופן הכנה
1 בקערה מניחים קמח, סוכר ושמרים , מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי לישה את השמן זית ולאחר מכן את המים בהדרגה. לבסוף מוסיפים את המלח. ממשיכים את פעילות מעבד המזון לפחות כ- 4 דקות עד בצק חלק , אחיד ודביק.
2 את הבצק מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, מניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
3 בינתיים מחממים תנור גריל ל-230 מעלות על מצב טורבו.
4 אחרי התפחה של הבצק, מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים ל-2 כדורים גדולים ומניחים על משטח מקומח להתפחה, כמובן שמקמחים גם את הכדורים מלמעלה ומכסים במגבת מטבח. את הכדורים מתפיחים כ- 30 עד 40 דקות.
5 אחרי שהכדורים תפחו, מתחילים לעצב את הפיצה: לוקחים כדור בצק שתפח ובעזרת ידיים מקומחות ומשטח מקומח פותחים או משטחים את הבצק לעיגול דק ( אפשר להיעזר גם במערוך).
6 ממשיכים לעיצוב הפיצה: מזלפים קצת שמן זית על הבצק,מניחים מחצית מהעגבניות המרוסקות ומורחים בעדינות בעזרת גב של כף כך שיהיה רוטב על כל הבצק ( להשאיר מעט שוליים ).
7 מעל העגבניות המרוסקות מניחים מחצית מגבינת המוצרלה, עגבניות פרוסות ומיד מכניסים לאפייה.
8 כשהגבינה זהובה מוציאים, מקשטים עם עלי רוקולה, חומץ בלסמי ומניחים במרכז את הבוראטה.
9 מגישים חם ובתאבון!