פיצה בוראטה של עדיקוש
מתכון חגיגי וקל להכנה לשבועות לפיצה עם גבינת בוראטה נשפכת מלמעלה, אין יותר טעים מזה! מתכון שיכנס לתפריט שלכם בבית.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/05/28095125/AdobeStock_322251732.jpeg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
500 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים / 5 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
325 מ”ל מים פושרים
לפיצה:
רוטב עגבניות לפיצה
עגבניות אדומות פרוסות דק
חומץ בלסמי מצומצם
עלי רוקולה
כפית אורגנו
400 גרם גבינת מוצרלה
גבינת בוראטה
בזיליקום טרי
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/05/28091225/adifood7.jpg)
אופן הכנה
1 בקערה מניחים קמח, סוכר ושמרים , מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי לישה את השמן זית ולאחר מכן את המים בהדרגה. לבסוף מוסיפים את המלח. ממשיכים את פעילות מעבד המזון לפחות כ- 4 דקות עד בצק חלק , אחיד ודביק.
2 את הבצק מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, מניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
3 בינתיים מחממים תנור גריל ל-230 מעלות על מצב טורבו.
4 אחרי התפחה של הבצק, מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים ל-2 כדורים גדולים ומניחים על משטח מקומח להתפחה, כמובן שמקמחים גם את הכדורים מלמעלה ומכסים במגבת מטבח. את הכדורים מתפיחים כ- 30 עד 40 דקות.
5 אחרי שהכדורים תפחו, מתחילים לעצב את הפיצה: לוקחים כדור בצק שתפח ובעזרת ידיים מקומחות ומשטח מקומח פותחים או משטחים את הבצק לעיגול דק ( אפשר להיעזר גם במערוך).
6 ממשיכים לעיצוב הפיצה: מזלפים קצת שמן זית על הבצק,מניחים מחצית מהעגבניות המרוסקות ומורחים בעדינות בעזרת גב של כף כך שיהיה רוטב על כל הבצק ( להשאיר מעט שוליים ).
7 מעל העגבניות המרוסקות מניחים מחצית מגבינת המוצרלה, עגבניות פרוסות ומיד מכניסים לאפייה.
8 כשהגבינה זהובה מוציאים, מקשטים עם עלי רוקולה, חומץ בלסמי ומניחים במרכז את הבוראטה.
9 מגישים חם ובתאבון!