כי על איכות לא מתפשרים: טיפים לצלייה נכונה של סטייק על הגריל

כמנגליסטים רוויי ניסיון, נתקלנו בלא מעט טעויות שרבים מכם עושים בצלייה של נתחי סטייק על האש – אז אולי הגיע הזמן לעשות קצת סדר. הנה כמה טיפים שכדאי לכם לאמץ

בשיתוף עם אמישראגז

הקיץ כבר מעבר לאופק וזה בדיוק הזמן לעבוד על כישורי הצלייה שלכם. סוג הבשר המובחר ביותר – זה שניתן להוציא ממנו את המיטב דווקא על גריל גז – הוא הסטייק, אך בעיניי רבים זה גם סוג הבשר המאיים מכולם. כיצד נדע איזה נתח לבחור? איך מומלץ לתבלו? ומתי הוא מוכן להגשה במידת העשייה המתבקשת? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתמודד איתו.


1. איך לקנות סטייק?
לפני שאתם הולכים לאטליז השכונתי, אולי כדאי שתכירו בהבדלים. לחלקים שונים בסטייק יש מאפיינים שונים – וייתכן שנתח מסוים עשוי להתאים יותר להעדפותיכם מאחרים. לדוגמה, אם אתם מחפשים נתח לבישול מהיר במחיר סביר, פלאנק סטייק הוא בחירה מצוינת, אבל אם אתם מוכנים להוציא יותר כסף על נתח איכותי יותר – פילה מיניון היא הבחירה הנכונה לכם. עם זאת, התכונות המשותפות לכל נתחי הבשר שיש לשים לב אליהן הן צבע אחיד ו"חי" (סימן לבשר בקר טרי ואיכותי) ועובי אחיד ככל האפשר, מה שיבטיח שכל חלק יצלה במידה שווה. דבר נוסף שכדאי לזכור הוא שסטייק הוא סוג יקר מטבעו של בשר – וגם אם זה קצת יכאב לכם בכיס, אתם משלמים פה על איכות.


2. השרו את הבשר
יש להשרות את הבשר לפני שהוא עולה על הגריל. אפשרו לו לשבת בטמפרטורת החדר כשעה – אך לא יותר מ-90 דקות, עקב החשש לבטיחות המזון. השרייתו תסייע לו להיצלות מהר יותר ובאופן אחיד יותר.


3. מלח ופלפל – זה בהחלט מספיק
חלקכם נוטה שלא לתבל בכלל ואחרים ישתמשו בכל תבלין שיש להם בבית – שלא לדבר על מרינדה. שפים רבים ממליצים שלא להגזים ולתבל את הסטייק במלח ופלפל שחור בלבד, כך שיעצים את טעמו – אך גם ישמור עליו טבעי ככל האפשר.


4. עדיפות לגריל גז
מאחר שסטייק הוא גם ככה סוג הבשר שהכי קשה לעבוד איתו, גריל גז יעשה לכם חיים קלים יותר. במקום להתאמץ בנפנוף ושמירה על גחלים בוערים, תוכלו לשלוט על חום הגריל בלחיצת כפתור. גריל הגז של ברויל קינג (Broil King) מבטיח צלייה אופטימלית של הבשר לפי כמות השומן שלו.

גריל ברון 520 Broil King – מתאים למשפחות (באדיבות אמישראגז)

5. תנו לסטייק את הזמן שלו על האש
ברגע שהוא על האש, תנו לנו את הזמן שלו. בכל פעם שאתם תוקעים בו סכין ומזלג כדי לבדוק את רמת העשייה שלו, אתם מסתכנים בייבושו. אם תזיזו אותו יותר מדי על הגריל, הבשר לא ישיג קרום תקין ולא יקבל את סימני רשתות הגריל שמעניקים לו מראה עסיסי יותר. פשוט הניחו לו להיצלות.


6. כיצד תדעו מתי הוא מוכן?
אם לפני רגע ביקשנו מכם להניח לו, כיצד באמת תוכלו לדעת מהי מידת העשייה של הבשר בכל רגע נתון – ומתי זה הזמן הנכון להוריד אותו מהאש? הדרך האמינה ביותר היא להשתמש במדחום בשר לקריאה מיידית. מדחום דיגיטלי איכותי תוכלו למצוא במחיר מבצע של 170 שקלים באתר אמישראגז – והוא יעניק לכם שקט נפשי בעבודה על הגריל. הקפידו לנעוץ את המדחום באמצע הנתח – והיו בטוחים שהוא לא פוגע בעצם. אם אתם צולים כמה סטייקים בבת אחת, בדקו את הטמפרטורה של כל אחד מהם בנפרד, כי הם עשויים להיצלות בקצב שונה בהתאם לגודלם, צורתם ומיקומם על הגריל. היתרון בגריל הגז של ברויל קינג (Broil King) הוא המקרנים האלקטרוניים שבו המקרינים את החום באופן זהה על פני כל משטח הצלייה, כך שמיקומם של הסטייקים על הגריל פחות יהווה בעיה עבורכם. לבסוף, זכרו שהסטייק ימשיך להתבשל לו מהחום השיורי, גם לאחר שתסירו אותו מהגריל, כשהטמפרטורה שלו תעלה בכ-5 מעלות. קחו זאת בחשבון.

הנה מדריך קצר שיעזור לכם לצלות את הסטייק האידיאלי:
רייר: 115-120 מעלות (להגשה ב-125 מעלות)
מדיום-רייר: 120-125 מעלות (להגשה ב-130 מעלות)
מדיום: 130-135 מעלות (להגשה ב-140 מעלות)
מדיום-וול: 140-145 מעלות (להגשה ב-150 מעלות)
וול: 150-155 מעלות (להגשה ב-160 מעלות)

היעזרו במדחום דיגיטלי (באדיבות אמישראגז)

7. לסיום: עוד מנוחה
כן, הסטייק האיכותי שלנו זקוק להרבה מנוחה. אחרי שהשרתם אותו לפני הצלייה ונתתם לו את הזמן שלו על האש – כעת, אחרי שהורדתם אותו מהגריל, תנו לו שוב לנוח. הניחו לו להתאוורר כמחצית מהזמן שבו היה על האש לפני שתשלפו לעברו סכין. בשלב הזה המיצים מתחלקים מחדש ומביאים לתוצר רך ועסיסי יותר.


בתיאבון!


    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם