עוגת השמרים שוקולד המדהימה של מיקי שמו

מתכון לעוגת שמרים שוקולדית וקראנצ'ית של מיקי שמו. המראה והטעם מזכירים רוגלך ענק, ואולי זאת הסיבה שמדובר בעוגת השמרים הכי אהובה והכי ישראלית שיש.

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מתכון ל- 3 עוגות בצק
770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם (1/2 שקית) שמרים
3/4 שקית משפר אפייה
3 ביצים גדולות (מס' 1)
180 מ"ל (3/4 כוס) מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון
1/2 כפית מלח
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
למלית:
750 גרם ממרח שוקולד השחר (או נוטלה)
150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק מאד במעבד מזון
150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון
לציפוי:
1 ביצה טרופה
לסירופ סוכר (לא חובה):
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
מלית שוקולד חלבה
50 גרם שוקולד חלב
200 גרם ממרח חלבה
50 גרם חלבה מפוררת
אופן הכנה
מכינים את הסירופ:
1 מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן
2 מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות.
3 מצננים ושומרים במקרר.
מכינים את הבצק:
1 מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה
2 מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק
4 מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת.
5 מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מכינים את העוגה:
1 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
2 מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה
3 , מפזרים פירורי עוגיות ומגלגלים לגליל.
4 חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת x, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
5 מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת
6 מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות.
7 מחממים תנור ל-170.
8 אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
9 מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בסירופ בעודה חמה (הסירופ קר).
10 מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.
גיוונים למלית של העוגה: גאנש שוקולד וחלבה
1 ממיסים את שני סוגי השוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי
2 מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים למשחה חלקה.
3 מורחים את המלית על עלה הבצק ומפזרים מעל את החלבה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    4 תגובות

    • 4

      משפר אפיה

       מה זה משפר אפיה? ואם אין – האם יש תחליף שיעשה את העבודה כמוהו?

       מה זה משפר אפיה? ואם אין - האם יש תחליף שיעשה את העבודה כמוהו?
      שוש מאור says:
      • משפר אפיה עוזר למרקם של הבצק, זה לא חובה. ניתן להשתמש גם באבקת אפיה

        משפר אפיה עוזר למרקם של הבצק, זה לא חובה. ניתן להשתמש גם באבקת אפיה
        rotem says:
    • 3

      לא ברור זמן ההתפחה

       במתכון רשום לשים במקרר להתפחה של 4 שעות בעוד בסרטון באינסטגרם ההתפחה הייתה ל 45 דקות ומחוץ למקרר.. מה מהם נכון?

       במתכון רשום לשים במקרר להתפחה של 4 שעות בעוד בסרטון באינסטגרם ההתפחה הייתה ל 45 דקות ומחוץ למקרר.. מה מהם נכון?
      נדב says:
      • מדובר בשני שלבים שונים:
        התפתחת הבצק הינה 4 שעות במקרר
        והעוגה עצמה 45 דקות מחוץ למקרר

        מדובר בשני שלבים שונים: התפתחת הבצק הינה 4 שעות במקרר והעוגה עצמה 45 דקות מחוץ למקרר
        rotem says:
    • 2

      עוגת שמרים

       שלום רב האם יש גירסה לפרווה?

       שלום רב האם יש גירסה לפרווה?
      מלכה אביטל says:
      • המתכון הנוכחי מגיע רק בגרסה חלבית

        המתכון הנוכחי מגיע רק בגרסה חלבית
        rotem says:
    הצג תגובות נוספות