פיתות ביתיות במחבת ב-10 דקות
מתכון לפיתות ביתיות ב 10 דקות שמכינים על המחבת או בתנור
זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
10 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 קמח
כף גדושה שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
300 מ"ל מים חמימים
כף שמן זית
כפית מלח
לעיטור:
מלח ים
שמן זית
אופן הכנה
1 שמים במיקסר קמח, שמרים, סוכר ומערבבים
2 מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עם כף עד לקבלת בצק נוח (לא דביק מידי)
3 מוסיפים כף שמן זית וחצי כפית מלח ולשים את הבצק עד לקבלת בצק נוח וחלק. מכסים במגבת ומניחים לבצק לנוח כ10 דקות
4 מחלקים את הבצק לחלקים שווים וכל חלק מכדדרים לכדור
5 מרדדים בעזרת מערוך מקומח כל עיגול לפיתה בעובי של עד חצי ס”מ
6 מחממים מחבת מחבת על הגז, וכשהמחבת חמה מאוד מניחים עליה את הפיתה כדקה וחצי- שתיים מכל צד
7 מברישים בשמן את הפיתות ומגישים
להכנה בתנור:
1 מחממים תנור על 250 מעלות
2 מניחים את הפיתות על תבנית הפוכה, ונייר אפייה
3 מכניסים לתנור עד שהן מתנפחות ומשחימות מעט
4 מוציאים, מורחים בשמן זית ושומרים את הפיתות תחת מגבת
כמות
כמה פיתות יוצאות מהכמות הנ"ל?
כמה פיתות יוצאות מהכמות הנ"ל?
ב says: