פאי תפוחים ב10 דקות

מתכון לפאי תפוחים ב-10 דקות, קלאסי כזה שעושה ריח בכל הרחוב ושהכי כיף לאכול חם מהתנור עם כדור גלידה וניל בצד

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק פריך:
בצק פריך קפוא מופשר לפי הוראות יצרן
לתפוחים:
5 תפוחי עץ גרנד סמית קלופים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה
מיץ מלימון אחד
כף קורנפלור
לזיגוג:
ביצה טרופה
סוכר חום
אבקת סוכר
להגשה: גלידה וניל
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 מרדדים את הבצק ומחלקים לשניים
3 לוקחים חלק אחת של הבצק ומרדדים. מכניסים לתבנית פאי ומהדקים מכל הכיוונים כך שכל תבנית הפאי מכוסה בבצק באופן אחיד (כולל הדפנות). מחוררים עם מזלג ומחזירים למקפיא לחצי שעה
4 את החלק השני של הבצק מרדדים וחותכים לרצועות (10-12 רצועות יחסית עבות) ומחזירים למקפיא
5 מוציאים את תבנית הפאי מהמקפיא ומכניסים לתנור ל10 דקות עד שהבצק מעט מזהיב
6 חותכים את התפוחים לקוביות. מחממים מחבת רחבה סוכר ומלח עד שנוצר קרמל ומוסיפים את התפוחים. מוסיפים לימון וחמאה ומערבבים
7 על אש בינונית ממשיכים לבשל את התפוחים עד לריכוך. מערבבים מידי פעם
8 מעבירים את התפוחים לקערה ומערבבים עם קורנפלור היטב
9 יוצקים את התפוחים על בצק הפאי ומהדקים את התפוחים ומשטיחים
10 מוציאים מהמקפיא את רצועות הבצק ומסדרים על גבי הפאי בצורת רשת, שתי וערב
11 מברישים את רצועות הבצק בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר חום מלמעלה
12 אופים במשך 15-25 דקות או עד שרשת הבצק מזהיבה ומלית התפוחים מבעבעת
13 מגישים חם עם גלידה וניל!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות