תבשיל עוף וירקות בסיר אחד

מתכוןן קל לתבשיל עוף וירקות והכל בתבנית אחת. מנה צבעונית, חגיגית וטעימה של עוף ברוטב הדרים עם גזרים צבעוניים, שומר ושום טרי. כל היופי הזה ב 10 דקות עבודה

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כרעיים או כל חלקי עוף שאוהבים – לפי כמות רצויה
4 גזרים צבעוניים – חתוכים לרבעים
תפוז פרוס לפרוסות
3 שומר חתוך לרבעים
שום טרי שלם ( אפשר להוסיף את הגבעול ולחתוך לעיגולים)
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
עלי תימין/אורגנו
לרוטב:
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
רבע כוס שמן זית
חצי כוס מים רותחים
3 כפות דבש
3 כפות צ׳ילי מתוק
כפית מלח גס
כף פלפל ארבע עונות
כף זרעי כוסברה
אופן הכנה
1 בעזרת עלי ומכתש כותשים פלפל ארבע עונות וזרעי כוסברה. מערבבים יחד בקערית עם שאר מרכיבי הרוטב.
2 משתמשים בסיר יציקה/תבנית אפייה, סדרים את העופות והירקות ושופכים מעל את הרוטב
3 מכסים במכסה
4 אם מכינים בתבנית אפייה מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך שעה ורבע
5 לאחר מכן מנמיכים ל-180 מעלות ואופים כ-45 דקות ללא מכסה
מנה צבעונית, חגיגית, מרשימה, טעימה ואף אחד לא יאמין שזה 10 דקות עבודה. צילום: עינב חקון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות