פלאפל ביתי ב-10 דקות
מתכון לפלאפל הכי ישראלי שיש שמכינים בבית ב10 דקות. הכינו את חומוס צ'יפס סלט והפיתות ליד
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
200 גרם גרגירי חומוס יבשים
1 בצל
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
½ כפית אבקת צ'ילי עדינה
4 שיני שום
1 כפית כמון
3 כפות שמן זית
1 כפית אבקת אפייה
4 כפות קמח
שמן לטיגון עמוק
להגשה: טחינה לבנה ופטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
1 מניחים את גרגירי החומוס בקערה, מכסים במים ומשרים ל-12 שעות לפחות ועד 24 שעות
2 שוטפים את הגרגירים המושרים ומכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים
3 מרתיחים שמן בסיר עמוק
4 מכדררים כדורים בגודל פינג פונג
5 זורקים לשמן החם (בזהירות!) וכשהכדורים משחימים מוציאים אותם מהשמן לנייר סופג
6 להגשה מערבבים טחינה גולמית עם מים ולימון, מערבבים היטב, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומגישים