עוגת קפה בחושה של תמי בן דוד

אחת העוגות הקלות, מכל בחינה שהיא, שיצא לכם להכין ובהתחשב בתוצאה – זו גם העוגה המפתיעה והמוצלחת ביותר מבחינת טעם, מרקם ומראה. ספוגית, עסיסית ושילוב טעמים מנצח של קפה ורום.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לתבנית קוגלהוף קוטר 23 ס”מ
3 ביצים גודל L (170 גרם)
170 גרם סוכר (¾ כוס + 2 כפות)
קורט מלח
170 מ”ל שמן קנולה (155 גרם)
170 גרם תמי תופח (1 כוס + 3 כפות)
1 כפית אבקת אפייה
50 מ”ל מים רותחים + 2 כפיות נס קפה
50 מ”ל רום (או ליקר אלכוהולי שקוף אחר)
אופן הכנה
עוגה
1 לחמם תנור ל-175 מעלות, לשמן היטב תבנית קוגלהוף ממתכת
2 להקציף במהירות גבוהה את הביצים עם קורט המלח והסוכר לקצף תפוח ואוורירי, עד שסימני המקצף מותירים שובל בקצף
3 להנמיך את מהירות ההקצפה לבינונית ולהזרים בזרם איטי את השמן עד שהוא נבלע כליל
4 להפסיק את פעולת המיקסר ולקפל ידנית את הקמח עם אבקת האפייה. רק עד שכולו נרטב ולא מעבר לכך
5 לערבב בכוס את המים הרותחים עם הקפה המגולען (או אבקה) והרום ולהבליע בקיפול את הנוזל בבצק
6 לצקת את הבלילה לתבנית המשומנת ולאפות משך 35 דקות עד שלחיצה קלה בעוגה מחזירה מגע ספוגי. חשוב לא לעבור את השלב הזה כדי לא לייבש מדי את העוגה
7 להוציא מהתנור, לצנן חלקית לפני הניתוק מהתבנית, להפוך את העוגה על רשת להשלמת צינון
8 לאחסן בקופסא אטומה במקרר או בטמפרטורת החדר
עוגת קפה בחושה של תמי בן דוד
עוגת קפה בחושה של תמי בן דוד

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות