עוגת קפה בחושה של תמי בן דוד
אחת העוגות הקלות, מכל בחינה שהיא, שיצא לכם להכין ובהתחשב בתוצאה – זו גם העוגה המפתיעה והמוצלחת ביותר מבחינת טעם, מרקם ומראה. ספוגית, עסיסית ושילוב טעמים מנצח של קפה ורום.

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לתבנית קוגלהוף קוטר 23 ס”מ
3 ביצים גודל L (170 גרם)
170 גרם סוכר (¾ כוס + 2 כפות)
קורט מלח
170 מ”ל שמן קנולה (155 גרם)
170 גרם תמי תופח (1 כוס + 3 כפות)
1 כפית אבקת אפייה
50 מ”ל מים רותחים + 2 כפיות נס קפה
50 מ”ל רום (או ליקר אלכוהולי שקוף אחר)
אופן הכנה
עוגה
1 לחמם תנור ל-175 מעלות, לשמן היטב תבנית קוגלהוף ממתכת
2 להקציף במהירות גבוהה את הביצים עם קורט המלח והסוכר לקצף תפוח ואוורירי, עד שסימני המקצף מותירים שובל בקצף
3 להנמיך את מהירות ההקצפה לבינונית ולהזרים בזרם איטי את השמן עד שהוא נבלע כליל
4 להפסיק את פעולת המיקסר ולקפל ידנית את הקמח עם אבקת האפייה. רק עד שכולו נרטב ולא מעבר לכך
5 לערבב בכוס את המים הרותחים עם הקפה המגולען (או אבקה) והרום ולהבליע בקיפול את הנוזל בבצק
6 לצקת את הבלילה לתבנית המשומנת ולאפות משך 35 דקות עד שלחיצה קלה בעוגה מחזירה מגע ספוגי. חשוב לא לעבור את השלב הזה כדי לא לייבש מדי את העוגה
7 להוציא מהתנור, לצנן חלקית לפני הניתוק מהתבנית, להפוך את העוגה על רשת להשלמת צינון
8 לאחסן בקופסא אטומה במקרר או בטמפרטורת החדר
